fbpx
Usposabljanje za mladinske karierne svetovalce in svetovalke

| Kariera

Postani mladinski karierni svetovalec ali mladinska karierna svetovalka in pomagaj mladim pri odkrivanju talentov, interesov in začetku karierne poti. gumb

Česa se boš naučil/-a?
- vodenja skupine
- vodenja delavnic
- javnega nastopanja
- kariernega svetovanja
- organizacije dogodkov

Na Nefiksu v okviru projekta Karierni razvoj mladih izvajamo 3 vrste aktivnosti, preko katerih mladim pomagamo pri njihovem kariernem razvoju:

1) Karierni klubi Nefiks, ki so namenjeni dijakom, ki želijo raziskati svoje interese in talente ter v družbi raziskovati različne poklice. Cilj klubov je, da dijaki ugotovijo, kateri poklic bi želeli opravljati in začrtajo pot, ki vodi do tega poklica. Skupina dijakov, ki obiskuje karierni klub se srečuje 1 x tedensko. Srečanja trajajo 2 šolski uri, 10-12 tednov zapored.
Mladinski karierni svetovalec oz. svetovalka vodi delavnice in koordinira delo skupine.

klub 1

2) Karierni tabor Nefiks je 3-dnevni tabor, namenjen dijakom, ki bi radi v prijetni družbi in z oporo izkušenih mentorjev spoznavali sebe, svoje interese in ugotavljali, kateri poklic je pravi zanje.
Mladinski karierni svetovalec oz. svetovalka vodi delavnice in pomaga pri logistiki.


tabor 1


3) Karierni dan Nefiks je vseslovenski dogodek, katerega glavni namen je povedati mladim, da je študij POT in ne CILJ ter jih spodbuditi k razmišljanju o kariernem razvoju in poklici poti. Karierni dan poteka enkrat na leto in vključuje različne aktivnosti, ki se izvajajo na šolah po vsej Sloveniji.

NKD predsednik

Mladinski karierni svetovalec oz. svetovalka je v stiku s šolami, na katerih se izvajajo aktivnosti Kariernega dne, pomaga pri organizaciji osrednjega dogodka in pomaga pri PR-ju dogodka.

Za mladinske karierne svetovalce pripravljamo usposabljanje, na katerem se boste naučili več o neformalnem učenju, vodenju skupine mladih, mladinskem delu, pripravi in izvedbi kariernih delavnic in osnove kariernega svetovanja.

Usposabljanja se lahko udeležite v enem izmed naslednjih terminov:

  • 1. 7. 2017
  • 30. 9. 2017
  • 25. 11. 2017

Na usposabljanje se je potrebno predhodno prijaviti.

gumb

Za več informacij smo na voljo na kariera@nefiks.si in številki 040 698 915.

Foto: arhiv Zavoda Nefiks


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00