fbpx
Mladi so neangažirani in nezainteresirani. Razen tistih, ki to niso.

| Dogodki

Ena od slednjih je zagotovo Monika Nikolič, dijakinja srednje šole Zagorje. Na njeno povabilo smo se člani Zavoda Nefiks, predstavnik Informacijske pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji Klemen Žumer in Nina Beja, vodja mednarodnih aktivnosti v MC Zagorje srečali na delavnici Priložnost.EU: Razišči EU, odkrij sebe!

DSC 9037 22

Monika nam je povedala, da je bil njen glavni motiv, za povabilo predvsem zanimanje za mladinske izmenjave, kako si poiskati delo v tujini ter kako se v tujini izobraževati. Neformalno pridobivanje znanja, predvsem v tujini so po njenem mnenju priložnost za spoznavanje drugih ljudi, navad, običajev.
Tudi Monika si želi odditi na kakšno izmenjavo in po njenem mnenju Evropska unija dovolj stori za mlade. Težavo prepoznava edino v obveščenosti, saj mladi teh informacij pogosto ne dobijo.

Moniki se zahvaljujemo za njeno povabilo in upamo, da se še kdaj snidemo :).

 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00