fbpx
Najdite svoje notranje sidro in pot do službe bo lažja

| Nefiks zaposlitvene rešitve

Projekt Nefiks zaposlitvene rešitve - NZR piše zgodbe o uspehu tudi oziroma predvsem zato, ker udeleženci aktivno soustvarjajo
dejavnosti na način, da se le-te čimbolj odzivajo na njihove potrebe, interese in jih pripeljejo še korak bližje želeni zaposlitvi.
Tako smo NZR-jevci na decembrski predpraznični program umestili obisk mag. Mojce Križnar iz mednarodnega podjetja Hill International.

MojcaGostja je v svoji predstavitvi povedala, da je po univerzitetnem študiju ekonomije na Reki najprej delovala na področju medijev in kulture,
izobraževanje pa je nadaljevala na Centralni evropski univerzi v Budimpešti, kjer je magistrirala s področja mednarodnih odnosov. Po vrnitvi v Slovenijo se je zaposlila v mednarodnem podjetju (družbi, ki je prisotna v tridesetih državah), lokalno enoto pa vodi še danes.


Z nami, mladimi iskalci zaposlitve, je delila številne nasvete, ki nam bodo zagotovo pomagali pri iskanju službe. Če smo pred začetkom srečanja pričakovali predvsem pregled življenjepisov in napotke, kako se dobro odrezati na razgovoru, smo bili med pogovorom z gostjo zares pozitivno presenečeni, saj so bili njeni nasveti zares drugačni od tistih, ki smo jih vajeni.

 

srecanje
Kako po njenih besedah do sanjske službe?
1. Največja vrednost posameznika je ohranjanje stika s samim seboj, s tistim, kar jer vaša strast, tudi če se to oddaljuje od tega, kar ste študirali.
2. Skušajte priklicati vaš prvi spomin iz otroštva, povezan s poklicnimi željami. Ta spomin je tesno povezan z avtentičnostjo, s tistim, kar v sebi čutiš, da lahko doprineseš svetu.
3. Vprašajte se, kaj lahko jaz kot posameznik/-ca doprinesem svetu in današnji družbi? Kaj vas zares zanima, kaj je vaša strast? Razmislek o tem je še pomembnejši od vprašanja, kje je služba!
4. Šele ko opravite temeljit razmislek o sebi in svojih potencialih ter željah, se lahko aktivno ponudite.
5. Vprašajte se, zakaj želite delati v določnem podjetju ali organizaciji. Pridobite vse informacije o podjetju, pripravite se, naj vas nič ne preseneti. Pogovarjajte se z zaposlenimi, ugotovite, kakšno je njihovo mnenje o delodajalcu, seznanite se z vizijo in poslanstvom podjetja.
6. Na podlagi raziskave pripravite ponudbo, v kateri predstavite sebe, svoje znanje, izkušnje in želje. Obesite se na »trnke« in samoiniciativno pošljite prijavo. Pišite tako, da bi sami sebe sprejeli v službo, če bi bili v vlogi tistega, ki bo vaše besedilo prebral. To je domača naloga, ki jo morate narediti. Lahko se zgodi realna priložnost, ne izgubite vere v to!


Gospe Mojci se najlepše zahvaljujemo za obisk ter nadvse prijetno druženje, ki nam je pred prazniki
dalo še več zagona za oblikovanje ponovoletnih zaobljub. Pri nas je na prvem mestu lestvice prioritet
zagotovo super služba in če bomo sledili zgornjim nasvetom, verjamemo, da nismo daleč od cilja.

Vabljeni!
Če si tudi vi želite priložnosti za mreženje z uglednimi delodajalci, se pridružite projektu NZR!
Prijave zbiramo na http://app.nefiks.si/activity/539.

radio 1 pasica 300x100 napis 01 01

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa 2014-2020, prednostna os: 8. »Spodbujanje zaposlovanja in transnacionalna mobilnost delovne sile«; prednostna naložba: 8.2 »Trajnostno vključevanje mladih na trg dela, predvsem tistih, ki niso zaposleni in se ne izobražujejo ali usposabljajo, vključno z mladimi, ki so izpostavljeni socialni izključenosti in mladimi iz marginaliziranih skupnosti, vključno prek izvajanja jamstva za mlade«; specifični cilj: 8.2.1 »Znižanje brezposelnosti mladih«.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00