fbpx
"Na mladih gospodarstvo stoji!"

| Aktualno

Sklad bo na 10. Informativi gostil mlade in nadobudne posameznice in posameznike iz gospodarstva, ki bodo delili izkušnje o svoji poklicni poti z mladimi, ki svojo pot še iščejo.
Starajoča se družba, (ne) zaposljivost mladih, odhajanje v tujino, prekarnost, »drugačnost« sodobne mladine (včasih predstavljene skoraj kot nova biološka vrsta), so pogoste teme medijskih objav. Z našo okroglo mizo, ki bo potekala na sejmu Informativa 2018 in je namenjena mladim, ki iščejo svojo izobraževalno in poklicno pot, bomo prikazali tudi drugo, svetlejšo plat.

Povabili smo mlade, ki delujejo v gospodarstvu in so dosegli rezultate s svojim znanjem, delom in iznajdljivostjo. Delajo tisto, kar jih zanima in se razvijajo. So »novi obrazi« in lahko mladim avtentično predstavijo pot, ki so jo ravnokar prehodili in jo gradijo še naprej.

Na omizju se bomo dotaknili tudi teme pomembnosti mladih, katerih število in delež v družbi sicer upada. Po podatkih SURS-a se je število mladih v zadnjem desetletju znižalo za dobrih 22%, prav tako se niža delež mladih v strukturi celotnega prebivalstva. Kljub upadanju števila mladih, pa se delež zaposlenih med mladimi viša.

Kaj to pomeni za mlade, ki bodo kmalu stopili na trg dela? Boljše zaposlitvene možnosti? Boljše pogajalsko izhodišče? Vemo, da službe ne padajo z neba, nekaj je za to kljub vsemu potrebno narediti, premagati. Kje začeti? Kako se premakniti iz cone udobja? Kako prepoznati pravo priložnost? O tem se bomo pogovarjali z mladimi, uspešnimi gospodarstveniki, ki bodo predstavili svoje strahove, pomisleke, izzive in (prave) odločitve na karierni poti.

Gospodarstvo mladim na mladih svet stoji

Z nami bodo:
Taja Benčina - direktorica in idejna vodja spletne platforme Coinhab. Arhitektka, podjetnica. Podiplomski študij opravila na Nizozemskem, kjer je dobila idejo za platformo Coinhab.

Žiga Žveplan - vodja blagovne znamke pri Mars, Incorporated. Podatkovni analitik, igralec in režiser gledaliških predstav v B'K Teatru iz Črnega vrha.

Lara Delić - kadrovski strokovnjak, Revija Direktor. Psihologinja, zunanja predavateljica na Oddelku za psihologijo UM, članica AmCham, podpredsednica DKD Podravje.

Blaž Triglav - soustanovitelj in direktor Mediately, Modra Jagoda d.o.o. Ekonomist, podjetnik. Po zaključku študija se je lotil programiranja, takrat se je tudi začela rojevati ideja današnjega podjetja.

Vera Nunić - vodja oddelka za krepitev podjetništva iz Tehnološkega parka Ljubljana. Predstavila nam bo aktivnosti s katerimi pomagajo mladim podjetnikom ter delila izkušnje dela z mladimi.

Z okroglo mizo želimo spodbuditi prenos znanja in izkušenj med vrstniki in na ta način spodbuditi in opogumiti mlade k drznosti pri iskanju poklicne poti.

Okrogla miza se bo odvijala na Informativi 2018, v petek 26. januarja med 12:00 in 13:30 uro v predavalnici GALERIJA, ki se nahaja v 1. nadstropju Gospodarskega razstavišča (ob glavnem vhodu po desnem ali levem stopnišču).

Dogodek se bo snemal v živo in predvajal na Skladovem YouTube kanalu .

Reference / (s)poročila preteklih omizij:
- Glavna sporočila z omizja "Gospodarstvo mladim: O(b) izbiri poklicne poti" (2014)
- http://www.sklad-kadri.si/si/dogodki/ostali-dogodki/poklici-prihodnosti-in-potrebe-danes-informativa-2015/ (2015)
- Kaj sporoča gospodarstvo mladim ob izbiranju poklicne poti? (2016)
- (s)Poročilo z okrogle mize Gospodarstvo mladim: Iščejo se mladi z iskrico v očeh! (2017)

Gostje preteklih omizij:
Tjaša Kolenc Filipčič, Vodja trženjskega komuniciranja Zavarovalnice Triglav in predsednica sekcije Mladih Managerjev, Gregor Rebolj, direktor podjetja Klika d.o.o., Nika Lendero Kranjc, vodja oddelka Raziskave in razvoj v podjetju BIA Separations, Brigita Vončina, Zavod RS za zaposlovanje, Jana Škrinjar, kadrovska direktorica TUŠ Holdinga, Jasna Mihelj vodja slovenske izpostave in enega od treh svetovnih razvojnih centrov ameriškega podjetja Aviat, Miha Klinar ustanovni partner in direktor produktnega oblikovanja pri podjetju Gigodesign, Petra Furlan Dodič, vodja kadrovske službe, Intereuropa d.d, Majda Šraj Mihelčič kadrovska služba Kovinoplastika Lož, Tomo Krivc, vodja tehnološkega razvoja v podjetju Mesi d.o.o., Eva Cvelbar Primožič, vodja kadrovske službe koncerna Kolektor, Metka Glas, vodja izobraževanja in razvoja v Studiu Moderna, Živa Gorup Reichmann, vodja razvoja kompetenc, Comtrade, Petra Prebil iz Združenja papirne in papirno predelovalne industrije, GZS, Soniboj Knežak, vodja kadrovske službe Steklarne Hrastnik, Matej Rodela mladi podjetnik, podjetje TOK TOK, Boštjan Bevec, direktor Konstrukcij Schwarzmann, d.o.o., Iztok Bizjak, direktor Gonzage, d.o.o, Mateja Milost, direktorica družbe Fimago, d.o.o., Matic Vošnjak, direktor družbe Competo, d.o.o. Ana Laura Rednak, izvršna direktorica Plastike Skaza, d.o.o, Maja Bradeško, pomočnica izvršnega direktorja pri Gorenju, d.d..

Vabilo na okroglo mizo nam je poslal Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00