fbpx
Vabilo na novinarsko konferenco Študent - Veš, kaj ješ

| Aktualno

Študentje, ki spadajo med mlade odrasle se pogosto nezdravo prehranjujejo, predvsem sta problematič na ritem prehranjevanj in število dnevnih obrokov. Najpogosteje opuščajo zajtrk. Pri izbiri obroka običajnoizberejo maščobno bogat obrok z malo zelenjave. Predvsem pa jim primanjkuje znanja o zdravem načinu prehranjevanja, kar bi jim olajšalo izbiro zdravih in uravnoteženih obrokov.

student ves kaj jes logotipi

Pa imajo študentje sploh na razpolago zdrave izbire v avtomatih na fakultetah, pri prehranjevanju na bone? Kaj najpogosteje najdemo v avtomatih na fakultetah, kako se se odrezali izbrani obroki na testiranju vsebnosti transmaščobnih kislin in soli, kako mora biti sestavljen uravnotežen obrok, koliko študentov sploh zajtrkuje...
...te in številne druge aktivnosti, od natačaja Večerja po moje do usposabljanja ambasadorjev zdravega načina prehranjevanja, potekajo v okviru projekta Študent - veš, kaj je (Študiram, hrano premišljeno izbiram), ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje, izvaja pa ZPS v sodelovanju z Mladinsko zvezo Brez izgovora Slovenija.

Predstavili vam bomo rezultate izvednih pregledov vsebnosti avtomatov na izbranih fakultetah, rezultate testiranja izbranih subvencioniranih študentskih kosil na vsebnosti trans maščobnih kislin in soli, predstavitev aktivnosti, ki potekajo med mladimi oz. študenti.

1. Prizorišče
Novinarska konferenca Študent - Veš, kaj ješ, bo potekala na Gregorčičevi 7 v Ljubljani in sicer, v 1. nadstropju poslopja v prostorih Mladinske zveze Brez izgovora Slovenija/No Excuse Slovenia.

student ves kaj jes


2. Trajanje in vsebinski program
Dogodek bo izveden 22. marca ob 10. uri.

10.00-10.45 Sogovorniki
Dr. Katja Povhe Jemec, Ministrstvo za zdravje
Urška Erklavec, Mladinska zveza Brez izgovora SLovenija
Marjana Peterman, Zveza potrošnikov Slovenije
Anja Zupan, Zveza potrošnikov Slovenije

10.45 - ... Čas za vprašanja, pogovor z nastopajočimi, intervjuje

3. Kje se nahajamo, parkiranje
Organizacija se nahaja v centru Ljubljane v neposredni bližini Slovenskega narodnega gledališča Drama. Organizacije je postavljena med Gregorčičeo ulico in Slovensko cesto, v kompleksu, kjer se nahaja tudi Gledališče GLEJ in Picerija Fokulus. Če boste do naš prišli z avtom lahko proti plačilu parkirate v garažni hiši na Konresnem trgu ali na plačljivih parkiriščih na Gregorčičevi ali Rimski ulici. V bližini je tudi parkirišče NUK.

4. Dodatne informacije
Če se boste k nam namenili z mestnim avtobusom, so primerne linije številka 2,6,9,11 in 27. Izstopna postajaje Drama. Od postaje se odpravite čez često (prehod, ki vodi proti Foculusu in Gledališču Glej) proti vhodu v
poslopje (Gregorčičeva 7).


Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na organizacijo Brez izgovora Slovenija/No Excuse Slovenia ali Zvezo potrošnikov Slovenija. Sodelavka za komuniciranje, Anja Geč, je na voljo na telefonski številki
040 532 235 ali prek e-mail-a anja.gec@noexcuse.si. Obrnete se lahko tudi na Jasmino Bevc Bahar (ZPS) na 041 387 769 ali jasmina.bevc@zps.si.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00