fbpx
Spodbude za mlade podjetnike

| Aktualno

Ste mlajši od 29 let, brez zaposlitve, vendar z zanimivo poslovno idejo? Uresničite jo s pomočjo programa Spodbude za mlade podjetnike. Po zaključenem podjetniškem usposabljanju lahko pridobite subvencijo za samozaposlitev.

PodjMladi web teaser1

Pridobitev subvencije za samozaposlitev v višini 5.000 EUR. Gre za enkratno finančno pomoč v obliki nepovratnih sredstev, ki vam pomagajo začeti vašo samostojno dejavnost in uresničiti vašo poslovno idejo.
Subvencijo lahko pridobite po uspešno zaključenem podjetniškem usposabljanju, na katerega vas predhodno napotimo z Zavoda, če izpolnjujete še vse druge pogoje.
Usposabljanje v sodelovanju z nami in po izboru ministrstva za delo organizirata:

- Sun, d. o. o., za mlade s stalnim prebivališčem v vzhodni Sloveniji (kohezijski regiji),
- Tehnološki park Ljubljana, d. o. o., za mlade s stalnim prebivališčem v zahodni Sloveniji (kohezijski regiji).

V podjetniško usposabljanje bo v letih 2018 in 2019 vključenih najmanj 500 mladih, ki ste mlajši od 29 let in prijavljeni med brezposelnimi.

Več o programu si lahko preberete na spletni strani Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje ali s klikom na to povezavo.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00