Nefiks
Četrtek, 16 Julij 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Kariera v Kopru - Nefiks zaposlitvene rešitve so s kariernim busom obiskale Koper

Ne zamudite koprskih Nefiks zaposlitvenih rešitev, ki štartajo 9. aprila! PRIJAVA
Drugi karierni bus (prvi nas je popeljal k delodajalcem na Gorenjsko) so organizirali udeleženci ljubljanske skupine Nefiks zaposlitvene rešitve, ki so si želeli spoznati delodajalce v primorski regiji. Povezali so se s Kulturno izobraževalnim društvom PiNA ter s podjetjem Tribu, ki sta odgovarjala njihovim zaposlitvenim ciljem: delu v nevladnih organizacijah ter delu na področju kulture oziroma zaposlitvi v turizmu.

Kariera v Kopru 1Prva postaja kariernega busa je bila v Izoli: v prostorih občinskega sveta smo se udeležili okrogle mize Prepoznajmo neformalno ter debati o prepoznavanju neformalno pridobljenega znanja in njegovem pomenu pri zaposlovanju mladih. Sistem e-Nefiks je na dogodku predstavila Alenka Blazinšek, spoznali pa smo še Learning map KiD PiNA in TaPas, taborniški potni list znanj in spretnosti.
Gosti okrogle mize - predstavniki Zavoda RS za zaposlovanje, Kariernih centrov Univerze v Ljubljani, organizacij Mavrični Bojevniki ter 3P izobraževanje in svetovanje - so predstavili pogoste težave pri beleženju neformalno pridobljenega znanja, predvsem pa izreden pomen tovrstnih kompentenc. Mladi, ki iščejo prvo zaposlitev, namreč redko prepoznajo vsa znanja, spretnosti in sposobnosti, ki so jih v prostočasnih in volunterskih dejavnostih že pridobili,  zato jih delodajalcem ne predstavijo v dovoljšnji meri. Prav osvojene kompetence pa bi marsikaterega kadrovika lahko prepričale pri odločitvi med prijavljenimi kandidati.

Kariera v Kopru 2Z Vidom Tratnikom in Urško Vezovnik z društva PiNA so se udeleženci kariernega busa pogovorili o delovanju v nevladnih organizacijah, o vrstah kadrov, ki so v njih nepogrešljivi, ter o možnostih zaposlitve in delovanja v NVO. Zaupala sta nam več o društvu, njihovem področju delovanja ter z nami delila napotke za uspešen nastop na trgu dela - ključne so pridobljene kompetence še pred začetkom prve zaposlitve!
Kariera v Kopru 3V Kopru smo se oglasili v prostorih potovalne agencije Tribu, ki slovenske surferje že vrsto let pelje na Kanarske otoke, na Portugalsko ter v Maroko. Za predstavnico podjetja Tribu Vesno Vodnik so udeleženci skupine Nefiks zaposlitvene rešitve pripravili krajšo delavnico oziroma pogovor o vključevanju mladih v delovne procese - o specifikah milenijcev in njihovih pričakovanj na delovnem mestu - ter jo povprašali o njenih izkušnjah pri zaposlovanju mladih, sezonskem zaposlovanju ter o pomenu vzdrževanja dobrih odnosov med zaposlenimi in vodstvom podjetja. Kot predstavnica mladega podjetja pa nam je Vesna Vodnik povedala še svojo izkušnjo z ustanovitvijo svojega podjetja ter o pomenu podjetništva, ki izhaja predvsem iz lastnega veselja do izbranega področja dela.

Vse, ki živite na Obali, vabimo k udeležbi novega kroga Nefiks zaposlitvene rešitve v Kopru ter k obisku naslednjega kariernega busa!

***

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Banner NZR projektfinancirata