fbpx Nefiks
Ponedeljek, 30 November 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Vabilo k udeležbi na mladinski izmenjavi Beyond labels

Zavod Nefiks ponuja 5 mladim priložnost za udeležbo na mladinski izmenjavi Beyond labels (LGBT+ Rights), ki bo potekala septembra na Irskem. Jupiiii! ??
Gre za projekt Stay Human, ki poteka že tretje leto in v okviru katerega potekajo mladinske izmenjave in druge aktivnosti, ki se osredotočajo na neformalno izobraževanje o človekovih pravicah. Vsako leto je ena mladinska izmenjava namenjena temi pravic LGBT+ skupnosti.

Vabilo k udelezbi na mladinski izmenjavi Beyond labels
KDAJ: 2.–10. september 2018 mladinska izmenjava (APV pa 29. 6.–2. 7. 2018 - več v nadaljevanju)
KDO: države Slovenija, Romunija, Nizozemska, Španija, Irska in Litva - iz vsake države 5 udeležencev, v starosti med 18 - 28 let, in en mladinski voditelj iz vsake države
KJE: Dublin, Irska

Obvezen pogoj je, da so udeleženke/ci stari 18+. Izbrali bomo 5 udeleženk/cev. Udeleženke/ci morajo vsaj osnovno poznati LGBT+ skupnost oziroma biti seznanjeni s terminologijo, ki iz nje izhaja, imeti pozitiven odnos do le-te, zaželjeno pa je, da si tudi sami prizadevajo k izboljšanju pravic LGBT+jevcev.
Udeleženke/ci bodo izbrani na podlagi izkazanega interesa in bodo o izbiri obveščeni preko emaila.

Komunikacija na mladinski izmenjavi bo potekala v angleškem jeziku.

Zelo na kratko: Namen mladinske izmenjave je narediti ljudi in okolico bolj empatične do članov LGBT+ skupnosti in narediti skupnost 'pozitivno vidno'. Na izmenjavi se bo delalo na kampanji 'Dare me'; gre za kampanjo, ki so jo pričeli irski organizatorji (v kratkem gre za to, da svoji pretekli osebnosti napišeš pismo). Namen je narediti kampanjo vidno in tudi mednarodno, s tem pa tudi doprinesti k pozitivni vidnosti dotične skupnosti in ozaveščati o človekovih pravicah.

Program financira EU iz programa Erasmus+, zato so vsi stroški (potni, nastanitveni, in za prehrano) kriti. Vsak/a udeleženec/ka plača prijavnino v višini 30 EUR, do katere je lahko posameznik/ca zaradi socio-ekonomskih razlogov v celoti oproščen in ta strošek krije Zavod Nefiks.

Zelo pomembno:
- pred izmenjavo bomo na Zavodu Nefiks izvedli vsaj 2 srečanji, ki sta za izbrane udeležence obvezna. Na srečanju bomo predebatirali vse tehnične stvari in še bolj pomembno - se spoznali :)
- EDEN od udeležencev bo z mladinskim voditeljem odšel tudi na pripavljalno srečanje (imenovano APV -  advanced planning visit). Namen APV-ja je predhodno pripraviti vse potrebno za izmenjavo; urnik, pravila, tehnična določila itd. (ter da že vnaprej malo spoznaš še druge udeležence ;)). O tem kdo od slovenske ekipe bo odšel na APV, se dogovorimo naknadno. APV BO POTEKAL 29. JUNIJA - 2. JULIJA 2018! Udeležba na APVju ni pogoj za prijavo, bo pa na vsak način nekdo od ekipe šel :).

Več informacij o mednarodni izmenjavi si lahko prebereš TUKAJ.
PRIJAVIŠ SE LAHKO TUKAJ ?. Prijave zbiramo do 16. maja 2018!
gumb

Več o mladinskih izmenjavah na splošno si lahko prebereš tukaj:
http://talentiran.si/index.php?option=com_content&view=article&id=2216:opis-mednarodnih-prilo%C5%BEnosti&catid=116&Itemid=578
in
https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/opportunities/individuals/young-people/youth-exchanges_en
Za vsa dodatna vprašanja pa sem ti na voljo preko emaila nika.gregorin@nefiks.si
Čau, Nika :)
***
Pasica vsi mednarodni