fbpx
Mentorstvo v okviru Tedna vseživljenjskega učenja

| Aktualno

Mladi smo vsakodnevno soočeni z novimi izzivi in priložnostmi, ki jih pogosto ne znamo izkoristiti. Velikokrat bi potrebovali nasvete starejših in bolj izkušenih, ki so to pot že prehodili in bi nam lahko pokazali pravo smer, pa ne vemo, na koga bi se obrnili.
Že v antiki so poznali neprecenljivi pomen vodenja izkušenejših in prenosa znanja med generacijami. Beseda mentor izhaja iz grške legende o starem, izkušenem Menthorju, ki je bil Odisejev vodnik in vzgojitelj. Pomembnost prenosa znanja med generacijami so poznali tudi trije največji misleci tistega časa: Sokrat, Platon in Aristotel, ki so se učili eden od drugega in pomembno vplivali na razvoj evropske misli. Beseda mentor torej pomeni vodjo, učitelja, svetovalca in vzornika mladim, ne le pri kariernem, ampak tudi pri osebnostnem razvoju.
Mentorstvo v okviru tvu logotip tvuZ mentorskim programom želimo:
  • mlade opogumiti, da začnejo že danes postavljati temelje svoji prihodnostim,
  • mladim ponuditi izkušnje, nasvete, znanje in podporo starejših generacij,
  • vzpodbuditi pretok znanja in informacij med vsemi aktivnimi posamezniki,
  • ustvariti lepe mentorske odnose, ki bodo pozitivno vplivali na celotno družbo.
Čas je, da se mladi povežemo s starejšimi, ki nam lahko nudite svoje izkušnje, znanje in podporo, mladi pa vam v zameno lahko ponudimo svoje sveže znanje, energijo in pozitivizem.

V ta namen smo pripravili Okroglo mizo o mentorstvu, ki se bo odvila v ponedeljek 14. 5. 2018 ob 18:00, v prostoih ABC Huba, pod Emporiumom, na Šmartinski cesti 152. Svoje mentorske izkušnje bodo z nami delili Tomaž Gorec, Franc Vidic, Iris Zajec in Miša Derganc, veseli pa bomo tudi vaših izkušenj in vprašanj! Lepo vabljeni!

Znanje o mentorstvu pa bomo širili tudi s sklopom vlogov z različnimi mentorskimi temami, ki si jih lahko ogledate vsak dan, med 14. in 19. 5. 2018, na našem Youtube kanalu. Za več informacij si oglejte dogodek na Facebooku!

Ker mentorstvo se splača!Mentorstvo v okviru tvu

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00