Nefiks
Četrtek, 16 Julij 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Z Nefiks kariernim busom bodo iskalci prve zaposlitve obiskali potencialne delodajalce na Štajerskem

Zavod Nefiks v okviru projekta Nefiks zaposlitvene rešitve napoveduje dogodek »4. Nefiks karierni bus«. 24. maja se bodo mladi iskalci prve zaposlitve odpeljali do potencialnih delodajalcev na Štajersko, kjer bodo obiskali Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje, Celjski Mladinski Center in Pivovarno Laško. Nefiks karierni bus logo
Mladi, ki se v sklopu projekta Nefiks zaposlitvene rešitve udeležujejo tritedenskega izobraževanja, soorganizirajo dogodek »NEFIKS KARIERNI BUS«. V sklopu dogodka se bodo mladi predstavili potencialnim delodajalcem kot organizatorji in izvajalci delavnic, ki bodo na temo zdravja na delovnem mestu ali vključevanja mladih v delovne procese.

Katja Vrečar, udeleženka NZR in članica projektne skupine Nefiks karierni bus, pravi: »Kot mlada iskalka zaposlitve cenim brezplačno in neobvezujočo izkušnjo spoznavanja s potencialnimi delodajalci. Iskanje prve zaposlitve zna biti stresno poleg tega imamo mladi malo delovnih izkušenj, zato je možnost soorganiziranja Nefiksovega kariernega busa in udeležba na samem dogodku super referenca.«

Na dogodku bodo delodajalci predstavili svoje načrte za zaposlovanje v prihodnosti z mladimi pa bodo izvedli tudi hitre karierne zmenke.

Obisk družbeno odgovornih delodajalcev:
8:15 – 9:30 Celjski Mladinski center (Mariborska cesta 2, 3000 Celje)
10:00 – 11:30 Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje (Krekov trg 3, 3000 Celje)
13:00 – 14:15 Pivovarno Laško (Trubarjeva ulica 28, 3270 Laško)

Za dosego svojega namena in ciljev Zavod Nefiks izvaja različne promocijske dejavnosti neformalno pridobljenega znanja in organizira različne izobraževalne dogodke, kot so tečaji, seminarji ali delavnice z namenom dviga kompetenc, razvoja zaposlitvene pismenosti in spodbujanja podjetništva pri mladih.

Kontakt:
Maja Đević – direktorica Zavoda Nefiks: maja.devic@nefiks.si; T:031 630 520.
***
Banner NZR projektfinancirata