Nefiks
Četrtek, 16 Julij 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Prvi od šestih junijskih kariernih busov obiskal Štajersko

Udeleženci male šole grafičnega oblikovanja, tritedenskega brezplačnega izobraževanja, ki poteka v okviru projekta Nefiks zaposlitvene rešitve, so z odliko izvedli organizacijo kariernega busa. Enodnevni dogodek, ki mlade poveže s potencialnimi delodajalci v izbrani regiji, se je tokrat odvijal v Celju.

Za prijavo na teden kariernih busov, ki se bodo podali na vse konce Slovenije, izpolni obrazec na povezavi!

Udeleženci izobraževanja, mladi do 30. leta, so tri tedne ob delavnicah grafičnega oblikovanja organizirali srečanja z delodajalci ter snovali delavnice, ki so jih zanje izvedli. Na izbiro so jim ponudili dve temi: zdravje na delovnem mestu ter vključevanje mladih v delovne procese.
Karierni bus stajerska maj 2Prva postaja kariernega busa je bil Celjski mladinski center, kjer je udeležence sprejela Alja Hrovat, vodja programa. Izvedli so delavnico o zdravju na delovnem mestu ter se dobro razgibali z jutranjimi vajami, nato pa se je razvil zanimiv pogovor o ohranjanju pozitivnega odnosa do gibanja na delovnem mestu. Izvedeli smo tudi marsikaj novega o prostovoljstvu v Celju, o pomenu posameznikovega karakterja pri zaposlovanju in grajenju razgibanega tima motiviranih zaposlenih. Alja Hrovat je nato z nekaterimi udeleženci izvedla karierne zmenke, pohvalila njihovo pripravljenost in dodala: “Na razgovoru ne pozabite na prednosti, ki jih sami prinesete podjetju: morda vaša zaposlitev delodajalcu prinese olajšave in pridobitev sredstev, česar ne pozabite omeniti!”
Karierni bus stajerska maj 3Le kratek sprehod stran se je obisk Celja nadaljeval z Zavodom za kulturo in turizem Celeia Celje. Da smo prebili led in premagali zadržanost, so udeleženke pripravile krajšo igro, nato pa izvedle interaktivno delavnico o vključevanju mladih v delovne procese. Pogovor je spet nanesel na prostovoljstvo, enega od boljših načinov za pristopanje k inštitucijam, ki lahko vodi k zaposlitvi. Celje, ki nima univerze, se namreč sooča z odhodom mladih v večja mesta, na zavodu tako pogrešajo intenzivnejše vključevanje mlajših generacij v lokalne aktivnosti. Navkljub temu ima zavod dobro stkano mrežo interakcije z mladimi, predvsem v turistično informacijskem centru, kjer potekajo srednješolske prakse.
Karierni bus stajerska maj 1Zadnja postaja štajerskega Kariernega busa je bila Pivovarna Laško, kjer so se številni zaposleni razveselili krajše telovadbe, nato pa udeležili tudi zanimivega pogovora o zdravju na delovnem mestu in delili svoje izkušnje. Poleg dolgotrajnega sedenja imajo marsikateri tudi več ur dolgo pot do doma, zaupali pa so nam tudi, da se v zadnjem času v Pivovarni Laško veliko govori o skrbi za lastno zdravje. Tudi tu smo obisk zaključili s kariernimi zmenki, predstavnici Pivovarne Laško pa sta poudarili pomen odločnega nastopa, iskrenega stiska roke in informiranosti o podjetju.

Vse, ki jih zanima direkten stik z delodajalci, vabimo k prijavi na teden kariernih busov! Kar pet jih bomo namreč izvedli med 18. in 22. 6., za udeležbo izpolnite prijavnico na povezavi!
Karierni bus stajerska maj 4***
Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
Banner NZR projektfinancirata