Nefiks
Ponedeljek, 27 Januar 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Nefiksov nemški jezikovni klub - pomlad 2018

Za Nefiks sem izvedel po spletu okoliščin pri spremstvu prijatelja na Informativi 2018. Njihova predstavitev mi je bila všeč in se mi je zdela zanimiva. Kasneje sem pobrskal po spletu in ugotovil, da imajo jezikovne klube. Prijavil sem na nemški jezikovni klub, saj z malo truda kolikor toliko tekoče govorim. Idejna zasnova kluba mi je zelo ugajala, saj poleg možnosti uporabe nemščine v svojem okolju, ponuja tudi spoznavanje novih prijateljev, teh pa seveda nikoli ni zadosti :). Samo še dodaten plus je seveda pogovor v tujem jeziku in krepitev znanja le-tega. NJK pomlad 2018 2Na srečanjih jezikovnega kluba smo spoznali Erasmus študentki iz Nemčije kateri sta nam pomagali pri izgovarjavi  besed, pogovornih frazah in tvorjenju pravilnih stavkov. Ker predhodno znanje udeležencev ni bilo ravno na enakem nivoju smo se trudili klub približati vsakomur. Teme srečanj so nas vodile od vsakodnevnih pogovorov pa do oblikovanja prošenj za delo, pisanju življenjepisov in ostalih, bolj kompleksnih tem. Med drugim smo na klubu organizirali filmski večer, odločili smo se za ogled nemške komedije »Fack you Göhte«.

NJK pomlad 2018 1Kot zaključek kluba smo si izbrali sprehod po našem glavnem mestu , si privoščili odlično skodelico kave in po nemško pokramljali.
Našemu druženju pa še ne bomo rekli kar konec, dogovorili smo se za PANCAKE PARTY, ki bo prav tako v najlepšem mestu na svetu, 7.junija ob 17.30. Ich kann nicht warten...... :D


Napisal: Nejc Pucihar; udeleženec nemškega jezikovnega kluba
Foto: udeleženci jezikovnega kluba