fbpx
Priročnik "Nič o nas brez nas"

| Aktualno

Mreža MaMa je na podlagi zaznane potrebe po nadgradnji znanj ter aktivnem vključevanju mladih z manj priložnostmi, v sodelovanju s partnerskimi organizacijami iz Romunije, Hrvaške ter Turčije v juniju 2016 začela izvajati daljše strateško partnerstvo poimenovano Youth Workers Academy.
Glavni namen partnerstva je bil preučiti dobre prakse na terenu s področja dela z mladimi iz treh skupin mladih z manj priložnostmi, in sicer: mladina iz ruralnih okolij, LGBT+ mladina, mladi s posebnimi potrebami (gluha in naglušna mladina) in nadgraditi znanja ter kompetence mladinskih delavcev na področju dela z omenjenimi ciljnimi skupinami mladih.


Priročnik »Nič o nas brez nas« za izvajanje delavnic z mladimi, ki je nastal kot rezultat projekta Youth Workers Academy z namenom vključevanja deprivilegiranih mladih v aktivno družbo ter krepitve kompetentnosti mladinskih delavcev, si lahko ogledate TUKAJ.
MaMa nic o nas
Priročnik temelji na metodah mladinskega dela ter neformalnega učenja in predstavlja orodje za kvalitetno mladinsko delo, zaradi česar v njem vidimo velik prispevek k razvoju mladinskega sektorja in dela v mladinskih centrih ter tudi širše.

Več o projektu si lahko preberete na spletni strani Mreže MaMa (http://www.mreza-mama.si/youth-workers-academy/).

Vir: Mreža MaMa


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00