fbpx
#EUandME: natečaj za mlade filmske ustvarjalce

| Aktualno

Živjo! Zdravo!
Želiš povedati svojo #EUandME zgodbo? Si star/stara med 18 in 35 let? Misliš, da lahko sprejmeš izziv in napišeš scenarij ter režiraš kratek film v sodelovanju s priznanim evropskim režiserjem? Si želiš videti, kako bo tvoja ideja zaživela na zaslonu? Predstavljamo natečaj za mlade filmske ustvarjalce kampanje #EUandME.

EUandME

Mladim filmskim ustvarjalcem Evropska komisija ponuja priložnost, da ustvarijo kratki #EUandME film.
Pet najboljših bo prejelo denarno nagrado v vrednosti 7.500 EUR, namenjeno uresničitvi njihove ideje, in mentorstvo priznanega evropskega režiserja.
Oddaj svojo idejo za kratek film!
Prijaviš se lahko v eni od naslednjih kategorij: 1. Mobilnost, 2. Trajnost, 3. Znanje in posel, 4. Digitalni svet in 5. Pravice


Za sodelovanje na natečaju potrebuješ naslednje:
– Dva opisa vsebine filma v obsegu 500 besed – prvi opis vsebine naj bo v angleščini, drugi v slovenščini.
– Dva 60 sekundna videoposnetka, posneta s pametnim telefonom, v katerem predstaviš temo filma. Prvi naj bo v angleščini, drugi v slovenščini.
– Povezavo do svojega kratkega filma, posnetega v zadnjih 5 letih.

Natečaj je objavljen od 24. avgusta do 31. oktobra 2018.

Pogoji sodelovanja in prijavnica so objavljeni na spletni strani kampanje #EUandME: https://europa.eu/euandme/sl/yfc/
Misliš, da veš vse o EU? Pomisli še enkrat. Teme kampanje lahko podrobneje raziščeš na spletni strani https://europa.eu/euandme.

Zakaj kampanja EUandME in zakaj film? Mladi Evropejci pogosto ne vedo, kaj jim EU pravzaprav ponuja, številnih prednosti se ne zavedajo ali pa jih jemljejo za samoumevne.  Kampanja EUandME mladim predstavlja Evropsko unijo na področjih, ki so jim blizu, s pomočjo filma in digitalnih vsebin.
K sodelovanju smo povabili uveljavljene evropske režiserje mlajše generacije in nastalo je pet kratkih filmov, ki jih lahko vidite na spletni strani https://europa.eu/euandme, na voljo pa so tudi za brezplačne projekcije.  Podali smo se na teren in tako boste kmalu videli tudi kratke videe #EUandME mladih iz vse Evrope, ki pripovedujejo zgodbe o svojih izkušnjah, znanju, konjičkih in strasteh, tako ali drugače povezanih z Evropo. K sodelovanju smo povabili številne organizacije in festivale, prirejamo dogodke za mlade in z mladimi, kjer spodbujamo razmislek o EU. 

Vabljeni k sodelovanju tudi vi! 

Informacijo o natečaju nam je posredovalo Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00