fbpx
»Hallo, wie geht`s?« »Ciao, come stai?« »привет как ты?«

| Jezikovni klubi

Bi znal/a povedati še kaj več kot le »kako si?«
Danes je v Sloveniji med mladimi le še redko kdo, ki poleg svojega maternega jezika, ne govori vsaj enega tujega jezika. To nas po znanju tujih jezikov uvršča med prvo četrtino evropskih držav. Vendar pa se prepogosto zgodi, da nam zmanjka samozavesti, da bi povedali še kaj več kot le osnovne fraze. Prav v ta namen so bili ustanovljeni Nefiks jezikovni klubi. Jezikovni klub je odlična priložnost, da obnovimo in nadgradimo znanje tujega jezika na zabaven način.
NJK jesen 2018 2
Temeljijo na 4 Nefiks načelih in sicer aktivna partcipacija mladih, prevzemanje odgovornosti, timsko delo, karierni razvoj in neformalno učenje. V klubu se učimo precej na drugačen način kot v šoli. Tu organiziramo družabne in filmske večere; v goste povabimo Erasmus študente in rojene govorce; gremo na ogled mesta; se postavimo v različne vloge vsakdanjih situacij in še kup drugih zanimivih aktivnosti izvedemo...
NJK jesen2018Program kluba torej kreiramo sami, si medsebojno pomagamo in je prostor kjer so dovoljene napake. Pomembno je, da sodeluješ in tako pridobivaš na samozavesti za konverzacijo v tujem jeziku. Če pa se kdaj slučajno ne spomniš kako se kaj reče, pa brez skrbi, saj ti ostali udeleženci z veseljem priskočijo na pomoč, hkrati pa je v večini klubov prisoten tudi naravni govorec, ki ti bo pomagal in odgovoril na kakršnokoli vprašanje. Velikokrat boš kar presenečen/a kako različna je njegova država od naše Slovenije. Čeprav je v posameznem jezikovnem klubu poudarek predvsem na učenju tujega  jezika, je pa tudi odlična priložnost za širjenje tvoje socialne mreže in spoznavanja novih prijateljev!
Če te prijava v Nefiks jezikovni klub mika,  klikni na povezavo!
Veseli bomo tvoje družbe!
***
NEFIKS ESS mladinski delavec logotipa

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00