fbpx Nefiks
Sobota, 16 Januar 2021

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Mladi in kompetentni izhajajo iz Nefiksa

Skoraj ni več delodajalca, ki ne bi priznaval dodane vrednosti mlade osebe, ki s seboj na delovno mesto prinaša kompetence, razvite skozi neformalno udejstvovanje. V preteklih dveh letih smo na Nefiksu skozi različne oblike sodelovanja pri nas, do novih priložnosti na trgu dela pomagali preko 300 mladim. 
Da bo tvoj CV poln referenc, kompetenc, dokazov o tvoji usposobljenosti, predvsem pa zato, da boš že tekom izobraževanja razvijal vse svoje potenciale in osebno spoznaval delodajalce, se pridruži eni od številnih Nefiksovih aktivnosti.
Če se bojiš, da te bo pri tem povozil čas, ki ga tako ali tako nimaš, bomo skupaj našli obliko sodelovanja, ki bo ustrezala tudi tvojim časovnim zmožnostim. Nikoli ne veš, morda boš že jutri ti tisti srečnež, ki se bo spraševal, med katerima dvema zaposlitvenima priložnostma naj se odloči.KolazNefiksovcov

Aktivnosti, v katere se lahko po vsej Sloveniji nemudoma vključiš: 

1. Nefiks tutorji - prijave: https://app.nefiks.si/activity/1115
SodelujVNefiksProjektih
So mladi, ki na Zavodu Nefiks pomagajo predstavljati Indeks Nefiks drugim mladim. Skozi kreativne predstavitve krepijo svojo sposobnost javnega nastopanja, vodenja projektov in prepoznavanja kompetenc pri sebi in drugih. Nefiks tutorji so tudi kadri, med katerimi na Zavodu Nefiks najpogosteje izbiramo, ko izbiramo sodelavce za projekte. Časovni angažma je lahko minimalen - ena ura tedensko, ali večji, odvisno od interesa posameznega tutorja. Vsi, ki opravijo osnovno usposabljanje za tutorje imajo tudi možnost individualnega kariernega svetovanja s strano strokoven vodje Zavoda Nefiks. 

2. Kolegice - prijave:
- udeleženke: https://app.nefiks.si/activity/1082
- vodje: https://app.nefiks.si/activity/540
So mlada dekleta, ki bi rada s pomočjo mentorice našla svojo pravo priložnost na trgu dela. Skupina 5 - 12 deklet se najprej 6 tednov srečuje in izdeluje karierni plan in organizira skupni dogodek v lokalnem okolju, nato pa v sodelovanju z mentorico v pol leta izdela indivdulani projekt. Kolegice pišejo lepe zgodbe o uspehu, časovno pa projekt od deklet terja najmanj 2 uri sodelovanja tedensko. 

3. Jezikovni klubi - prijave: 
- udeleženci: https://app.nefiks.si/activity/1050

- vodje: https://app.nefiks.si/activity/1077
To niso tečaji, pač pa klubi, kjer se mladi pogovarjajo o tematikah zaposlovanja, kariernega razvoja, prepoznavanja kompetenc, priložnosti v tujini z rojenim govorcem v tujem jeziku. Vodje klubov poskrbijo za didaktično podlago in logistiko, ni pa nujno, da znajo tuj jezik. Udeleženci v klub vnašajo svoje teme, ki jih vsi udeleženci v sproščenem vzdušju obravnavajo. Klubi so organizirani na začetni, osnovni in nadaljevalni ravni, odvisno od potreb vključenih. Trajajo najmanj 3 mesece, časovno pa udejstvovanje vzame najmanj 2 uri tedensko. 

4. Usposabljanja za izvajalce kariernih aktivnosti na Zavodu Nefiks
prijave: https://app.nefiks.si/activity/1090
Usposabljanja izvajajo mladinski delavci na Zavodu Nefiks z namenom strokovnega prenosa znanja s področja mladinskega dela, motivacije, vodenja skupin, kariernega načrtovanja, moderacije ... Udeleženci so povabljeni, da tudi sami postanejo izvajalci aktivnosti na Zavodu Nefiks, kar izvajajo v skupinah in ob mentorski podori Zavoda Nefiks. Vsem udeležencem, ki se redno udeležujejo usposabljanj, Zavod Nefiks, omogoči pridobitev naziva NPK mladinski delavec. Časovni tedenski vložek je 2 uri.

5. Služba me ne išče - zaposlitveni klubi - prijave: https://app.nefiks.si/activity/1170

Če ne veš, kako točno bi se lotil iskanja nove zaposlitve - poskusimo skupaj! Metodologija je bila razvita skozi projekt Nefiks zaposlitvene rešitve, mladim pa omogoča timsko delo, povezovanje z delodajalci na način, ki delodajalcem zares omogoča spoznavanje mladih, osebno karierno svetovanje, druženje, motivacijo, informiranje in razvoj dodatnih kompetenc. Mladi se srečujejo enkrat tedensko, časovno pa sodelovanje obsega 2 uri tedensko. 

6. Mednarodni klub - prijave: https://app.nefiks.si/activity/11735nasvetov za učenje tujega jezika
Zavod Nefiks slovi po dobrem mednarodnem sodelovanju, letno pa v tujino - EU države, pošljemo vsaj 20 mladih prostovoljcev na brezplačne eno do dvotedenske treninge financirane s strani programa Erasmus plus. Udeleženci kluba skrbijo za stike s tujini partnerji, so skrbniki enega mednarodnega projekta in se sami udeležujejo aktivnosti v tujini. Funkcija je prostovoljna, zajema pa vsaj 2 uri delovanja tedensko. 

7. PR skupina Talentiran.si: https://app.nefiks.si/activity/1174
Če te veseli urejanje prispevkov in člankov na portalu Talentiran.si, predvsem pa, če se želiš izpopolniti in pridobiti reference s področja PR-ja na družbenih omrežjih, vabljen k sodelovanju. Ponujamo možnost razvoja in pridobitev referenc. Udejstvovanje je časovno popolnoma odvisno od dogovora v skupini. 

8. Nefiks karierni dan - izvajalci aktivnosti - prijave: https://app.nefiks.si/activity/1175
Na Zavodu Nefiks vsako leto pod častnim pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja, po srednjih šolah po Sloveniji izvedemo Nefiks karierni dan z namenom opozarjanja mladih in širše javnosti, da naj karierna izbira posameznika odraža njegove želje, vrednote in talente in ne zgolj naključnih izbir. NEFIKS KARIERNI DAN bo potekal 7. 2. 2019, iščemo pa prostovoljce, ki jih bomo usposobili za izvajanje delavnic po srednjih šolah po vsej Sloveniji. Priprave trajajo najmanj 2 meseca, tedensko pa angažma vključuje 1 - 2 uri aktivnosti.