fbpx
V pravljici rastejo nove ideje

| Dogodki

V ponedeljek, 15. 10., smo se Nefiksovci že navsezgodaj zjutraj polni navdušenja in zagona zaradi dneva pred nami zbrali na parkirišču pred Zavodom Nefiks. Odločili smo se izkoristiti še zadnje sončne žarke pred nastopom jeseni, zapustiti pisarniško okolje in naš že tradicionalni vsakoledni načrtovalni dan preživeti v svežini narave. Odpravili smo se le eno kratko vožnjo z avtom stran od pisarne, v Škofljico, kjer se nahaja izobraževalna kmetija miru V pravljici.
 

rsz dsc 2825 1

 

Koncept prikupne in idilične kmetije, na kateri prebivajo različne živali, rešene iz težkih okoliščin, nas je povsem navdušil. Na posestvu smo spoznali osličke, konje, petelina, kokoške, kozo, pse in mačke, ki v miru in sožitju sobivajo skupaj z lastniki, prostovoljci in gosti kmetije. Očarani smo bili tudi nad odličnim vegetarijanskim kosilom, s katerim so nam postregli, in še toplim in slastnim jabolčnim zavitkom. V tako prijetnem okolju nam je delo teklo kot po maslu, ideje pa so kar padale; tako smo brez truda oblikovali smernice za prihajajoče leto.
Niti malce megle nam ni niti najmanj pokvarilo vzdušja, ko smo se po kosilu odpravili na kratek sprehod po sosednjem gozdu, ki so ga že obarvale jesenske barve rumene in rdeče. Od čudovitega posestva smo se pozno popoldne le težko ločili, vendar smo za spomin nekajkrat stisnili sprožilec in tako nam na lepe trenutke ostajajo vsaj simpatične slike.  
Ob tej priložnosti se toplo zahvaljujemo kmetiji V pravljici, katere lastniki in prostovoljci so nas nadvse prijazno sprejeli in nam omogočili preživeti načrtovalni dan v najboljšem možnem okolju in vzdušju.

 

 rsz dsc 2688 1


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00