fbpx
Kako lahko ti pomagaš pri preprečevanju širjenja virusa

| Aktualno

Tudi ti lahko pomagaš pri nudenju pomoči najbolj ranljivim v obdobju spopadanja z virusom SARS-CoV-2. Zaradi pomembnosti ustrezne koordinacije in množičnosti te pozivamo, da se priključiš eni od spodaj naštetih organizacij, ki iščejo prostovoljce ali pa poiščeš organizacijo koordinatorico v svoji občini - seznam je pripravila Slovenska filantropija.

Ob katerikoli vrsti prostovoljstva pa te pozivamo, da le to opravljaš le v kolikor si zdrav in upoštevaš vsa navodila za preprečitev širjenja virusa.

Rdeči križ
V Rdečem križu Slovenije na nacionalni ravni od samega začetka pozorno spremljajo informacije o širjenju virusa SARSCOV- 2, ki povzroča bolezen COVID-l9. Skladno s svojim poslanstvom in v vlogi pomočnika državi izvajajo naloge in aktivnosti za preventivo, zmanjševanje pretiranega odziva (panike) med splošno javnostjo ter informiranjem zaposlenih, članov in prostovoljcev Rdečega križa, ki enako delujejo v svojih okoljih.

V Rdečem križu iščejo mlade prostovoljce in prostovoljke, ki bi se jim pridružili pri nudenju različnih oblik pomoči.

PROSTOVOLJSTVO – Rdeči križ Slovenije

Pomagate lahko tudi s prostovoljnimi prispevki, ki jih bodo uporabili za izvajanje aktivnosti za zajezitev širjenja virusa. Te lahko nakažete na: TRR: SI56 0310 0111 1222 206, Sklic: SI00-96884, BIC: SKBASI2X, koda namena: CHAR, Prejemnik: Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, SI -1000 Ljubljana, Namen: COVID – 19.

2020 korona RdeciKriz 300x200Slovenska karitas

Slovenska karitas te vabi, da se kot prostovoljec youngCaritas pridružiš akciji NAŠ KRAJ, NAŠE SRCE.

Glavni namen akcije je zagotavljanje pomoči za tiste osebe, ki so že v materialni stiski in tudi za ostale, ki v razmerah epidemije ne bodo mogle same poskrbeti za dostop do osnovnih življenjskih potrebščin. Trenutno za začetek izvajanja aktivnosti še ni potreb. Zato zaenkrat zbiramo bazo prostovoljcev, ki bo na voljo, ko bo pomoč potrebna.

Kaj bo tvoja naloga:

  • skladiščenje in dostava paketov hrane ranljivim skupinam,
  • pomoč pri redni delitvi Evropske hrane,
  • dostava rednih zdravil za starejše in kronično bolne ljudi v tvojem kraju,
  • in seveda še kakšna dodatna naloga, ki se bo pojavila glede na potrebe.

PROSTOVOLJSTVO – Slovenska karitas


Civilna zaščita

Znotraj občin so organizirani Občinski štabi civilne zaščite, ki izvajajo pomoč prebivalcem na področju občine, štabi največkrat delujejo v sodelovanju z občinsko upravo. Kot prostovoljci in prostovoljke se lahko odzovete vabilu občinskih štabov in tako prispevate in pomagate tam, kjer vas potrebujejo.

Kontakte občinskega štaba civilne zaščite najdete na spletni strani vaše občine. V kolikor ne najdete kontaktnih podatkov, se obrnite na občinsko upravo.

Informacije po občinah

Slovenska filantropija je na enem mestu zbrala podatke, na koga se lahko za pomoč obrnete, ravno tako pa tudi podatke, kje lahko izrazite svojo pripravljenost za pomoč, če je/bo ta potrebna.
Podatki so zbrani s spletnih strani občin. Občine so pozvali k sprotnemu ažuriranju tega seznama.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00