fbpx
Če kdaj, potem je zdaj čas, da začneš beležiti svoje znanje!

| Nefiks priznanje

Zavod Nefiks podeljuje Nefiks priznanje vsem posameznikom in organizacijam za vestno beleženje neformalno pridobljenega znanja. Posamezniki lahko v e-Nefiks beležijo vse neformalno pridobljene kompetence ter se z njimi predstavijo delodajalcem, organizacije pa lahko z Nefiks vpisom nagradijo svoje prostovoljce.

nefiks knjizica platnica 300pxTadej Košmerl, prejemnik zlatega priznanja 2019, je ob podelitvi povedal: »Beležil sem predvsem zaradi tega, ker mi e-Nefiks s predlaganimi kompetencami ponuja o(g)rodje za identificiranje razvitih veščin v mladinskem sektorju.«

e-Nefiks pa ti ne omogoča le beleženja kompetenc, ki si jih pridobil v mladinskem sektorju, ampak lahko vanj zabeležiš neformalno znanje, ki si ga pridobil:
  ➔  na taborih in s prostovoljnim delom,
  ➔  z delom (študentsko, pogodbeno, ostale delovne izkušnje),
  ➔  z mednarodnimi izkušnjami,
  ➔  na tečajih in v organiziranih oblikah izobraževanja
  ➔  z aktivnim državljanstvom in odgovornim delom na projektih.

Čas, ki ga večino časa sedaj najbrž preživiš doma, lahko izkoristiš tudi za to, da narediš premislek, kar si se v zadnjem letu naučil in to zabeležiš v e-Nefiks.

 

Zakaj pa bi beležil neformalno pridobljeno znanje?
Mi bi ti lahko sicer našteli 100 odgovorov na vprašanje zakaj, pa ti bomo raje v branje predlagali zgodbo Jana, ki je bil v letu 2019 prejemnik zlatega Nefiks priznanja.

Za sodelovanje na Nefiks priznanju se lahko do nedelje, 3. januarja 2021, prijavite v vašem osebnem Nefiks profilu in to tako, da iz seznama vaših aktivnosti izberete tiste, s katerimi se želite prijaviti in potem kliknete gumb »prijavi se«.

Upoštevali bomo le Nefiks vpise, ki ste jih v e-Nefiks vnesli med 1. 1. 2019 in 31. 12. 2020 (datum izvajanja aktivnosti je lahko tudi starejši, naprimer 20. 12. 2016).

nefiks priznanje enefiks 500px

 

Kategorije priznanja
Kriteriji za posameznike:
 ●  bronasto priznanje - 5 vpisov v zadnjem letu;
 ●  srebrno priznanje - 10 vpisov v zadnjem letu;
 ●  zlato priznanje - 15 vpisov v zadnjem letu.

Kriteriji za organizacije:
 ●  bronasto priznanje - vpisane vsaj 4 različne aktivnosti;
 ●  srebrno priznanje - vpisanih vsaj 7 različnih aktivnosti;
 ● zlato priznanje - vpisanih vsaj 10 različnih aktivnosti.

Strokovna komisija si pridržuje pravico, da izloči vpise, ki niso dovolj kakovostni (nejasni opisi, pomanjkljivi podatki … ).

Podelitev Nefiks priznanj bo potekala v drugi polovici januarja 2021.

V primeru kakršnih koli vprašanj nas lahko pokličeš na 040 698 915 ali pišeš na nefiks@nefiks.si in z veseljem ti bomo pomagali.

Podelitev Nefiks priznanj bo letos potekala v okviru projekta Nefiks karierne rešitve.

2020 NKR logo all5 nalozbo rgb


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00