fbpx
[prejeli smo] Študentsko delo v obdobju preprečevanja širjenja koronavirusa

| Prejeli smo

Trenutna situacija zelo močno vpliva na ponudbo študentskih del, ki jih je precej manj. Številna podjetja so namreč zaprla svoja vrata, zato tudi dodatne delovne pomoči ne potrebujejo več.
Dela, ki jih podjetja v teh dneh objavljajo in zanje iščejo študente, so v večini povezana s trgovino (npr. pakiranje hrane, dostava, skrb za razkuževanje strank pred trgovskimi centri ipd.,), opažamo, da so se urne postavke zvišale, saj podjetja nujno rabijo pomoč takoj in so zato tudi pripravljena plačati več.

Več je tudi objav za delo od doma, veliko podjetij je svoja prejšnja delovna mesta prilagodila delo tako, da tudi študenti delajo doma.

Trenutno je zelo v porastu povpraševanje po študentih, ki bi pomagali pri varstvu otrok zaposlenih v zdravstvu in vseh tistih staršev, ki morajo biti na delu. Vsakodnevno pomagamo pri akcijah, ki jih izvaja civilna zaščita, občine in ostala združenja, ki se trudijo vzpostaviti pomoč starejšim, zdravstvenim delavcem in ostalim prebivalcem. Glede na to, da pokrivamo veliko bazo mladih v Sloveniji, intenzivno obveščamo študente, ki se javljajo za tovrstna dela.

e studenstki servis logo 170pxTrenutna ponudba del na e-Študentskem servisu je zbrana tukaj.

Na e-Študentskem servisu intenzivno preverjajo aktualnost ponudbe del, ki so ostala objavljena še izpred zaostrenih razmer. Večina podjetij, ki ima trenutno svoje obrate zaprte, študentov trenutno ne rabi, so pa povedali, da bodo zopet rabili njihovo pomoč, ko se situacija normalizira. Na splošno podjetja tudi opozarjajo, da poskrbijo, da so študenti prav tako informirani kot njihovi redno zaposleni.

Vir: e-Študentski servis


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00