fbpx
Čestitke skavtom

| Aktualno

Čestitke skavtom, ki so zadnji dan v marcu praznovali 30 let. 30 let delovanja na slovenski sceni. Saj ne, da imam kaj veliko opraviti s skavti (po letih, smo skoraj generacija ;)). Imajo pa skavti veliko opraviti z mano.

Kaj se pri skavtih sploh lahko naučiš? Postavljat šotore in kurit ognje?

Če pogledam čez palec, je bilo to zame dobrih 10 oranžnih let. In kotel, iz katerega zajemam, se še ne bo tako hitro izpraznil.

Skavti so me naučili, da so vrednote, kot so plemenitost, trud, ustvarjalnost in vztrajnost vedno poplačane. Težko bi dala roko v ogenj in rekla, da vsak delodajalec ceni trudi in prizadevanje, kaj šele, da bi to pokazal. Se pa kot skavt naučiš gledati dlje in veš, da tvoje delo ni samo za tvojega delodajalca, ampak da vedno delaš za n(N)ekoga in zato se boš trudil, kot pravi Bi-Pi, da bo »svet za spoznanje lepši, kot si ga prejel«.

Skozi skavtsko pot sem se naučila delati v timu, voditi ljudi in kar se mi zdi še posebej pomembno, tudi sama biti vodena. Danes vem, kako delati s sodelavci in tudi, kako si sodelavce izbrati. In če le lahko, si za sodelavca izberem skavta. In to priporočam tudi vam! Če boste le imeli možnost, si za sodelavca izberite skavta!

Smo svojeglavi in trmasti, ampak nikoli ne mislimo slabo! Če nam boste dali priložnost, bomo z veseljem dokazali da smo, tudi ko odložimo rutko, kar najbolje pripravljeni služiti.

In ja, seveda znamo postaviti šotor, zakuriti ogenj (če je lepo vreme s prvo šibico ;)), se znajti z zemljevidom, …, pa še kaj.

2020 skavti30 rutka

Kako se lahko kot skavt znajdem na trgu dela?

Vsem skavtinjam in skavtom predlagam, da zabeležite znanje, ki ste ga kot skavti prejeli. Morda boste šele kot iskalci zaposlitve začeli ceniti vse to, kar ste se pri skavtih naučili. In kompetence, kot so delo v timu, ustvarjalnost, empatičnost, načrtovanje, javno nastopanje so le nekatere, ampak so pri delodajalcih zelo cenjene in škoda bi bilo, da tega ne bi izkoristili ;).

Sama vam predlagam beleženje kompetenc v e-Nefiks, saj je to platforma, katero tudi Združenje slovenskih skavtinj in skavtov uporablja za beleženje kompetenc, ki jih pridobite na usposabljanjih. In tako se bodo vse vaše kompetence zbrale na enem mestu.

Vse, ki pa ste že aktivni iskalci zaposlitve vabim, da se nam pridružite na usposabljanju Manager družbenih omrežij, kjer se boste naučili upravljanja družbenih omrežij, digitalnega marketinga, promoviranja, itd. In vse to popolnoma brezplačno.

Več informacij najdete TUKAJ.

»Sreča je rezultat dejavnega dela. A na pravi poti do sreče je tisti, ki jo deli z drugimi.« (Bi-Pi)

Nives, Eksplozivna račka

2020 NKR logo all5 nalozbo rgb


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00