fbpx
  • Zavod Nefiks
  • Prejeli smo
  • [prejeli smo] Ponovno podaljšanje roka za oddajo predlogov kandidatov za nagrado oziroma priznanje na področju prostovoljstva za leto 2019
[prejeli smo] Ponovno podaljšanje roka za oddajo predlogov kandidatov za nagrado oziroma priznanje na področju prostovoljstva za leto 2019

| Prejeli smo

Zaradi trenutnih razmer in posledično relativno majhnega števila prijav se rok za oddajo predlogov ponovno podaljša. Predlagateljem se omogoči, da lahko pošljejo predloge in obrazce po elektronski pošti.

prostovoljstvo rokeNovi rok za oddajo predlogov je 15. 5. 2020 do 12. ure. Predlogi morajo do tega roka prispeti na Ministrstvo za javno upravo, Tržaška 21, 1000 Ljubljana v fizični obliki ali po elektronski pošti na gp.mju@gov.si v skenirani obliki (obrazci morajo biti podpisani in žigosani).

Spomnimo, državna priznanj in nagrade a na področju prostovoljstva podeljuje Ministrstvo za javno upravo, in sicer na naslednjih področjih:

  • Nagrada zaslužnemu prostovoljcu se podeli za življenjsko delo, če se je s svojim prostovoljskim delom izjemno uveljavil in z njim trajno prispeval k razvoju prostovoljstva in družbeni blaginji v Republike Slovenije ali za enkraten izjemen dosežek, če ima ta izjemen vpliv na področju prostovoljstva.
  • Nagrada zaslužni prostovoljski organizaciji se podeli organizaciji, če je s svojim delom dosegla izjemne in trajne dosežke na področju prostovoljstva na območju Republike Slovenije v časovnem obdobju daljšem od 20 let.
  • Priznanje se podeli za pomembne dosežke prostovoljcev in prostovoljskih organizacij v obdobju zadnjih petih let.

Odbor lahko podeli največ eno nagrado in šest priznanj s področja prostovoljstva. Merila in pogoji so podrobneje opredeljeni v javnem pozivu.

Več informacij in obrazec predloge najdete tukaj. Pozor, v dokumentu je naveden prejšnji rok.

Vir: Javne objave GOV


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00