fbpx
Kaj je SEO Copywriting in zakaj je pomemben

| Nefiks karierne rešitve

✔️Če bi želeli nekomu na kratko razložiti, kaj pomeni copywriting, bi lahko rekli da gre za umetnost ustvarjanja besedil, ki bralca oziroma končnega uporabnika spodbudijo k nakupu izdelka, storitve in podobno.

To je velja za klasični copywriting, SEO copywriting pa velja za specializirano obliko pisanja promocijskih besedil. Prva in glavna razlika med slednjima je v tem, da SEO copywriting pisanje s poudarkom na ključnih besedah ali besednih zvezah. Pri ključnih besedah in besednih zvezah imamo v mislih vse tisto, kar vsakodnevno vnašamo v Google iskalno polje, kadar želimo pridobiti določene informacije. Torej ko nas kaj zanima, ključne besede preprosto vtipkamo v Google iskalnik in s tem dobimo odgovore na naša vprašanja.

2020 nkr unsplash

Če smo tudi sami pisci tovrstnih besedil, nam SEO copywriting pomaga ustvarjeno promocijsko vsebino popeljati čim višje na lestvici rezultatov iskanja. To velja za drugo najpomembnejšo lastnost SEO copywriting-a. Slednje pa ne dosežemo z zgolj vstavljanjem ključnih besed v besedilo. Včasih je veljalo, da je lahko pisec v vsebino dodajal cel kup ključnih besed in s tem pridobil visoko uvrstitev v iskalniku. Temu rečemo "polnjenje s ključnimi besedami." A Google je v zadnjem času postal pametnejši. Sedaj mora biti vsebina na prvem mestu kakovostna, da jo lahko Google iskalnik postavi na prvo mesto. Google torej želi prikazati verodostojno in kvalitetno vsebino, ki v celoti odgovarja na vprašanja bralcev in izstopa iz konkurenčne vsebine.

Viri:
- https://seocopywriting.com/what-is-seo-copywriting-and-why-is-it-important-to-my-site/
- https://neilpatel.com/blog/seo-copywriting-how-to-write-content-for-people-and-optimize-for-google-2/
- Slika: https://unsplash.com/photos/LCcFI_26diA

2020 NKR logo all5 nalozbo rgb


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00