fbpx
Prvi nastop na televiziji za Mladinski center Vič

| Aktualno

Mladinski center Vič je po dobrem letu delovanja postal še »TV zvezda«, ko je dobil priložnost predstaviti se tudi na TV zaslonih.

Jakob Osredkar, prostovoljec, ter Brina Smovnik, mladinska delavka, sta petkovo jutro 12. junija preživela v studiu Ljubljana TV, kjer sta z voditeljem spregovorila o nastanku in aktivnostih Mladinskega centra Vič.

2020 MCvic TVljubljana 650px

Brina je predstavila zgodbo, kako so se akterji Mladinskega centra Vič našli - na eni strani je imel Zavod Nefiks ideje in karierne mladinske vsebine, na drugi strani pa je imel Antonov dom prostore, ki jih je želel napolniti z aktivnostmi za mlade. Predstavila sta program in aktivnosti, ki potekajo v mladinskem centru. Med njimi velja izpostaviti ustanovitev Sveta Mladinskega centra Vič ter razpis participativnega računa, kjer bodo omogočili uresničitev večih idej, ki so jih predlagali mladi. Pogovor je nanesel tudi na povezovanje z lokalnim okoljem, vključevanje, skrb za prostovoljce in še marsikaj.

Jakob je predstavil tudi primer dobre prakse – projekt New Dimension Party, ki ga je pripravil skupaj s prijatelji. Projekt je s pomočjo Zavoda Nefiks prijavil in tudi pridobil financiranje preko Evropske solidarnostne enote. Brina pa je predstavila vidik, da je potrebno za prostovoljce pravilno poskrbeti, jih izobraževati in jih mentorirati, kar počne tako v Mladinskem centru Vič kot tudi znotraj projekta Akademija prostovoljstva.

Več o aktualnih dogodkih Mladinskega centra si lahko preberete na spletni strani mc-vic.si.
Za sam posnetek pogovora na Ljubljana TV pa kliknite TUKAJ.


Mladinski center Vič deluje pod okriljem Zavoda Nefiks in Antonovega doma ter ga financira Urad za mladino MOL.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00