fbpx Nefiks
Sobota, 8 Avgust 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Mladinski center Vič se predstavi na Ljubljana TV

Jakob Osredkar, prostovoljec v Mladinskem centru Vič, ter Brina Smovnik, mladinska delavka in vodja projekta Akademija prostovoljstva, sta petkovo jutro 12. junija preživela v studiu Ljubljana TV, kjer sta z voditeljem spregovorila o nastanku in aktivnostih Mladinskega centra Vič, Brina pa je predstavila tudi Akademijo prostovoljstva.

2020 MCvic TVljubljana 650px

Brina je predstavila zgodbo, kako so se akterji Mladinskega centra Vič našli - na eni strani je imel Zavod Nefiks ideje in karierne mladinske vsebine, na drugi strani pa je imel Antonov dom prostore, ki jih je želel napolniti z aktivnostmi za mlade. Predstavila sta program, aktivnosti in pobude, ki potekajo v mladinskem centru. Med njimi velja izpostaviti ustanovitev Sveta Mladinskega centra Vič ter razpis participativnega računa, kjer bodo omogočili uresničitev večih idej, ki so jih predlagali mladi. Pogovor je nanesel tudi na povezovanje z lokalnim okoljem, vključevanje, skrb za prostovoljce in še marsikaj. Jakob je predstavil tudi primer dobre prakse – projekt New Dimension Party - nov način zabave brez alkohola za mlade.

Brina, sicer vodja projekta Akademija prostovoljstva, dejuje v mladinskem centru kot mladinska delavka. Tako je izposatavila tudi vidik, da je potrebno za prostovoljce pravilno poskrbeti, jih izobraževati in jih mentorirati, kar počne tako v Mladinskem centru Vič kot tudi znotraj projekta Akademija prostovoljstva.

Več o aktualnih dogodkih Mladinskega centra si lahko preberete na spletni strani mc-vic.si.
Za sam posnetek pogovora na Ljubljana TV pa kliknite TUKAJ.


Projekt Akademija prostovoljstva sofinancira MJU.

AP MJU navedba financerja

˝ - nov način zabave brez alkohola za mlade