fbpx Nefiks
Sobota, 5 December 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Zabavaj se in odkrij svoje poklicne kompetence v kariernem labirintu

Na Zavodu Nefiks smo začeli s projektom Karierni labirint. Te zanima kaj je to? Karierni labirint je aktivnost, na kateri dijaki spoznavajo sebe, svoje interese ter poklicne priložnosti. Mladi se spoznavajo z dejavniki karierne poti preko interaktivnih točk ter zabavnih skupnih dejavnosti. Skupaj ali posamezno se prebijejo skozi labirint kariernih aktivnosti, ki jim lahko pomagajo pri pomembnih odločitvah glede njihove poklicne poti.

Točke, ki bodo potekale izven labirinta, so namenjene predvsem spoznavanju Zavoda Nefiks, kjer bodo udeleženci imeli možnost ustvariti svoj e-Nefiks, ki omogoča zapis pridobljenih kompetenc in s tem lajša iskanje zaposlitve. Dijaki se bodo informirali tudi s študentskim življenjem tako doma kot tudi s priložnostmi, ki jih ponuja tujina. V preostalih dveh točkah se bodo udeleženci usmerili v priložnosti in ovire, na katere bodo naleteli na karierni poti.

2020 karierni labirint ideja predstavitev

Karierne točke, ki so razporejene v labirintu, pa se usmerjajo v razvijanje kompetenc (osebnih in poklicnih), v vrednote, ki so povezane z izbiro poklica ter v duševno zdravje in z njim povezano zdravo in aktivno življenje.
Seveda pa je za varnost v času koronavirusa poskrbljeno in je delavnica temu primerno prilagojena.

Prvo izvajanje bomo imeli pred MC Vič (Tržaška cesta 85, 1000 Ljubljana), 29. junija ob 16.00.
Pridi pogledat, se podružit in spoznaj, kaj ti bo pripomoglo na tvoji karierni poti.

Ekipa Kariernega labirinta te pričakuje!