fbpx
Pametni telefon v času dopusta raje pusti doma

| Nefiks karierne rešitve

Smo vas ujeli sredi pakiranja za dopust? Prav je tako! Počitnice od stresnega vsakdanjika potrebujemo prav vsi. Kako pa je z našimi mobilnimi napravicami, ki nas v vsakdanjiku spremljajo ves čas? Kljub oblici pozitivnih lastnosti in prednosti je vselej morda dobro, da si vsake toliko časa vzamemo dopust tudi od pametnega telefona. Preberi si naslednje razloge, zakaj je dobro, da ga pa le morda ne vzamete s seboj na dopust.

2020 NKR Vzami dopust od pametnega telefona

✅ En moteč dejavnik manj
Moramo se sprijazniti z dejstvom, da se na določeno nalogo bolje osredotočimo, kadar nas pri tem konstantno ne moti telefon. To ne velja le pri delu, pametni telefon nas ovira tudi v prostem času. Razlog številka ena, da pametni telefon v času dopusta pustimo doma je preprosto to, da odhajate na dopust. Če je povezano z delom, lahko počaka. Če ni povezano z delom pa prav tako.

✅ Dopust za možgane
Vaši možgani prav tako potrebujejo dopust. V vsakdanjem življenju smo ves čas bombandirani z informacijami, obvestili in klici. Toda kljub temu, da je pametni telefon nujno zlo današnjega sveta, si moramo priznati, da smo z njim tudi zasvojeni. S tem, da ga pustimo doma, pustimo z njim stres in tudi svojo zasvojenost. V tem času bodo vaši možgani doživeli nekakšno mentalno ponastavitev, ki vam bo omogočila, da boste v prihodnje bolj ustvarjalni in produktivni.

✅ Poizkusite alternativne poti
Ne boste verjeli, vse kar zna narediti telefon, je mogoče narediti tudi brez njega. Še ne dolgo nazaj so se ljudje ob istih izzivih morali znajti na drugačne načine.

Potrebuješ navodila za pot? Zgrabi zemljevid in raziskuj ali pa vprašaj domačina.
Želiš fotografirati? Zgrabi dobro staro kamero in naredi posnetek.
Rabiš nasvet? Vprašaj prijatelja ali pa zgrabi kos papirja, potreniraj možgančke in sam reši težavo.

✅ Več se družite
Morda se sliši čudno, toda v svetu pametnih telefonov ljudje pozabljamo, kako izgleda pristna medsebojna komunikacija. Ne samo s tujci, ampak tudi z lastnimi prijatelji in družino. Brez motečega telefona boste jim boste lahko namenili vso pozornost in čas, za slednje pa vam bodo hvaležni.

✅ Ustvarite spomine
Fotografije in videoposnetki so odlična stvar. Pa vendar moramo uživati v trenutku in ga doživeti takrat, ko se ta zgodi. Odličen spomin se ne bo izgubil na trdem disku ali izginil z ukradenim telefonom. Ostal bo v vaših mislih in v mislih tistih, s katerimi ste ga delili. Tudi če ste trenutek uspeli ujeli v objektiv, zakaj ga ne bi objavili potem, ko se vrnete z dopusta, v tem času pa v njem uživate.

Kot vidite, je razlogov, da si vzamete dopust od vašega pametnega telefona več kot dovolj. Le poizkusite, ne bo vam žal!

Viri:
- Slika: https://unsplash.com/photos/iMf7bvcIIog
- https://afewshortcuts.com/reasons-not-take-smart-phone-vacation/
- https://psihologijadela.com/2019/06/24/bos-med-dopustom-pustil-telefon-doma/

2020 NKR logo all5 nalozbo rgb


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00