fbpx
Zakaj so družbena omrežja pomembna za podjetja

| Nefiks karierne rešitve

Kot potrošniki se pri iskanju informacij med prvimi obrnemo tudi na družbena omrežja. Pogosto se zgodi, da če česa ne najdemo takoj, to za nas tudi ne obstaja. Ne glede na to, kaj ali komu prodajamo, je aktivna uporaba družbenih omrežij zelo pomembna. Če si mladi podjetnik, začenjaš svoje podjetje ali blagovno znamko si nujno preberi, zakaj je temu tako.

nkr zkj social media

✅Neposreden dostop do potrošnikov

Prvi razlog se skriva v tem, da ne glede na to, kakšna je ciljna skupina podjetja, se ta zagotovo nahaja na družbenih omrežjih. Družbena omrežja kot so Facebook, Instagram ali Twitter predstavljajo lahek dostop do potrošnikov in enostaven način obveščanja o svoji ponudbi.

✅Povečevanje prepoznavnosti

Družbena omrežja predstavljajo nov kanal za distribucijo vsebin in izboljšanje prepoznavnosti podjetja. Družbena omrežja omogočajo, da postaneš lažje dostopen za nove uporabnike, hkrati pa postaneš vidnejši in bolj prepoznaven za obstoječe uporabnike. Če nekdo za tvoje podjetje še ni slišal, te pa je zasledil na Facebooku, lahko postane tvoj naslednji uporabnik.

✅Hitra odzivnost

Potrošniki dandanes pričakujejo, da se njihovo vprašanje ali težava razreši čimprej. Dolgo obdobje čakanja predstavlja slabost, rezultat katere je slabša prodaja. Močna in odzivna prisotnost na družbenih omrežjih torej prinese zadovoljne uporabnike, pozitivno javno podobo podjetja, hkrati pa podjetju omogoča spremljanje širšega relavantnega dogajanja.

✅Nižji stroški promocije

Z uporabo družbenih omrežij tvoje podjetje ne bo veliko izgubilo, lahko pa veliko pridobi. V primerjavi z ostalimi komunikacijskimi kanali, družbena omrežja zahtevajo manj vloženega dela, časa in manj stroškov promocije.

Družbena omrežja niso nek zanemarljiv trend, ampak pomemben dejavnik, ki ga moraš upoštevati pri ustanavljanju podjetja ali blagovne znamke. Dobra strategija namreč prinese nove uporabnike in pospeši prodajo. Če to ni dovolj dober razlog pa se zavedaj, da koristi družbenih omrežij zagotovo že uživa tvoja konkurenca!

Viri:

2020 NKR logo all5 nalozbo rgb


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00