fbpx
[prejeli smo]Terensko srečanje uporabnikov orodja Logbook v Ljubljani

| Prejeli smo

Mestna občina Ljubljana in znotraj nje Mreža mladinskih centrov, katere del je tudi Mladinski center Vič je že od leta 2019 vključena v pilotni projekt Logbook, ki pa je z letošnjim letom postal bogatejši še za pet novih občin članic. Mladinski centri v osmih občinah tako skupaj nadaljujemo z beleženjem, spremljanjem učinkov mladinskega dela in aktivnostmi pilotnega projekta.

 V četrtek, 27. avgusta 2020, smo se vsi uporabniki in uporabnice orodja Logbook v Ljubljani srečali na podpornem terenskem srečanju s predstavnico Urada za mladino in koordinatorji pilotnega projekta, Mladinsko mrežo MaMa. Namen obiska je bil dodatno podpreti vse uporabnike pri pravilnem beleženju, zato smo skupaj pregledali vnesene aktivnosti mladinskega dela, ki kažejo na velik doprinos mladinskega dela v naši občini.

logbook

Logbook je tudi orodje za krepitev kakovosti mladinskega dela, ki jo bomo razvijali skozi izvedbo letne evalvacije v orodju Logbook oktobra letos. Poleg beleženja, Logbook namreč vključuje tudi različna evalvacijska orodja, ki nam omogočajo slišati glas mladih. Na podlagi teh podatkov se lahko mladinsko delo razvija, postaja bolj kakovostno, vrednoti napredek in si v skladu s tem postavlja cilje za prihodnost. Veselimo se prihajajočih aktivnosti v okviru projekta in polletne evalvacije oziroma rezultatov, ki bodo pokazali napredek in učinke mladinskega dela v naši lokalni skupnosti. Vabljeni k spremljanju naše spletne strani, kjer bomo sproti poročali o dogajanju.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00