fbpx
[prejeli smo]Pričenja se letna evalvacija v Logbooku

| Prejeli smo

Prišel je tisti čas v letu, ko se občine in mladinski centri, ki smo vključeni v uporabo orodja Logbook, posvetimo letni evalvaciji. Logbook namreč poleg dokumentacijskega dela in beleženja mladinskega dela preko različnih evalvacijskih orodij omogoča tudi spremljanje njegovih učinkov.

evalvacijskosrecanje

V okviru letne evalvacije mladi v naših mladinskih centrih rešujejo vprašalnik o aktivnostih mladinskega centra, skozi katerega lahko izrazijo svoje mnenje o delu mladinskih delavcev, opremljenosti, dostopnosti in odprtosti mladinskega centra ter možnostih za aktivno participacijo in sooblikovanje programa mladinskega centra.

Letos se letna evalvacija pričenja s 5. oktobrom, zato je Mreža MaMa kot koordinacijska organizacija pilotnega projekta, teden pred začetkom, 28. septembra, organizirala spletno srečanje uporabnikov, namenjeno pripravi na letno evalvacijo. Na srečanju smo skupaj pregledali nekatere spremembe vprašalnika in obrazcev s ključnimi podatki, ki jih mladinski delavci in občine izpolnjujemo v okviru letne evalvacije, pogovorili pa smo se tudi o načinih vključevanja mladih v letno evalvacijo in reševanje vprašalnika.

Drugi del srečanja je bil namenjen vmesni evalvaciji poteka pilotnega projekta ter pogovoru o uporabniški izkušnji z orodjem v mladinskih centrih v Sloveniji in medsebojnemu deljenju izkušenj.

Veselimo se rezultatov, ki jih bo prinesla letna evalvacija, saj bomo lahko na podlagi le teh razvijali kakovost mladinskega dela in mladinske programe še v večji meri prilagodili potrebam mladih iz lokalnega okolja.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00