fbpx
Naša dekleta so med TOP 3 v kategoriji "Dekleta in IT"! (Meet and Code)

| Aktualno

Z veseljem sporočamo, da se je naša delavnica »Dekleta ne izdelujejo le piškotov« uvrstila med TOP 3 delavnice znotraj kategorije "Dekleta in IT" v projektu Meet and Code!
Z izvedbo delavnice smo dekleta spodbudili k razmišljanju izven okvirjev in jih naučili, kako lahko v programskem jeziku oblikujejo lasten izdelek za 3D tisk. Dekletom smo izdelke (modelčke za peko piškotov)tudi natisnili, da so jih lahko preizkusile tudi v praksi :).

rsz dekleta ne izdelujejo le piškotov copy nagrada banner1
Zelo smo zadovoljni, da je bila delavnica odlično sprejeta med dekleti in da so za to tematiko pokazale večji interes. Kot posledica te delavnice se je namreč zgodila dlje trajajoča delavnica »Od risbe do figure«, kjer so dekleta (pa tudi fantje) ustvarjali lastne figurice za šah.

Ker je tovrstno IT znanje vedno bolj pomembno za mlada dekleta, ki stopajo na trg dela, bomo več takšnih delavnic v sklopu projekta Kolegice izvajali tudi to leto. Za več vsebin sledite naši spletni strani ali pa se prijavite na naš obvestilnik e-Nefi, preko katerega vas bo naš Rudi redno obveščal o tovrstnih delavnicah.

Veseli smo, da je izvedba naše delavnice navdušila tudi komisijo projekta Meet and Code in se tako uvrstila med top 3 dogodke v kategoriji »Girls do IT«.
Kaj pa sedaj? Sedaj bomo počakali na razglasitev rezultatov in do takrat izvedli še kakšno delavnico s področja programiranja, modeliranja in IT kompetenc ;).

Meet and code finalisti
We are pleased to announce that our workshop "Girls don`t just make cookies" is ranked among the TOP 3 workshops in the project Meet and Code in category Girls do IT!
Whit this workshop, we encouraged girls to think outside the box and taught them how to design their own 3D product in a programming language. Girls constructed their own cookie cutter and recivied it by post, so they could tested it in pracitse :).

We are very pleased that the workshop was well received by the girls and that they showed more interest in this topic. As a result of this workshop, a longer workshop "From drawing to a figure" took place, where the girls (and also some boys) created their own chess figures.
As this type of IT knowledge is increasingly important for young girls entering the labor market, we will conduct several workshops as part of the Colleagues project this year as well.

We are glad that the implementation of our workshop also impressed the commission of the Meet and Code project and ranked our workshop among the top 3 events in the category "Girls to IT".
What now? Now we will wait for the announcement of the results and until then continue with diferent workshops in the field of programming, modeling and IT competencies :).

rsz meet and code finalist 2020 logo

***
Projekt Kolegice sofinancirata Urad za mladino MOL in Urad RS za mladino. Delavnica "Dekleta ne izdelujejo le piškotov" je bila izvedena v sklopu projekta Meet and Code.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00