fbpx
Na Zavodu Nefiks negujemo svet

| Aktualno

Pridružili smo se pobudi preko katere so lahko Sara, Lučka in Tadej odkrivali, kako poteka delo v nevladni organizaciji. Na Zavodu Nefiks se namreč strinjamo, da lahko k pozitivnim spremembam v svetu in v družbi prispevamo tudi preko dejavnega udejstvovanja v različnih organizacijah, odkrivanja poklicne poti ter opravljanja poklica.


Pobuda »Negovanje sveta« je v osnovi 80-urno izobraževanje na delu in poteka v sklopu projekta Social Innovators, ki ga financirajo Islandija, Lihtenštajn in Norveška, prek EEA and Norway Grants Found for Youth Employment »Sklada Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma za zaposlovanje mladih«.  
Mladi so lahko na spleti strani pina.si/social-innovators/ izbirali med več kot 40 organizacijami, med drugim tudi nami.
Na Zavod Nefiks smo tako v zadnjih mesecih gostili tri udeležence, ki so počeli različne stvari.

2020 pina Negovanje sveta
Sara Pavlović, študentka psihologije,  se je aktivno vključila v pripravo Nefiks kariernega dne in v izvajanje različnih kariernih aktivnosti za mlade (karierni labirint, sodelovanje v različnih online dogodkih, itd).
Ob koncu izobraževanja je povedala »𝘐𝘻𝘰𝘣𝘳𝘢ž𝘦𝘷𝘢𝘯𝘫𝘦 𝘯𝘢 𝘥𝘦𝘭𝘶 𝘣𝘪 𝘥𝘦𝘧𝘪𝘯𝘪𝘵𝘪𝘷𝘯𝘰 𝘱𝘳𝘪𝘱𝘰𝘳𝘰č𝘢𝘭𝘢 𝘵𝘶𝘥𝘪 𝘴𝘷𝘰𝘫𝘪𝘮 𝘱𝘳𝘪𝘫𝘢𝘵𝘦𝘭𝘫𝘦𝘮, 𝘻𝘯𝘢𝘯𝘤𝘦𝘮, 𝘴𝘰š𝘰𝘭𝘤𝘦𝘮, 𝘬𝘰𝘮𝘶𝘳𝘬𝘰𝘭𝘪. 𝘛𝘰 𝘫𝘦 𝘣𝘪𝘭𝘢 𝘪𝘻𝘬𝘶š𝘯𝘫𝘢, 𝘬𝘫𝘦𝘳 𝘴𝘦𝘮 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘶č𝘪𝘭𝘢 𝘳𝘦𝘴 𝘷𝘦𝘭𝘪𝘬𝘰 – 𝘻𝘢č𝘦𝘯š𝘪 𝘴 𝘵𝘦𝘮, 𝘬𝘢𝘬𝘰 𝘱𝘰𝘮𝘦𝘮𝘣𝘯𝘰 𝘫𝘦 𝘥𝘦𝘭𝘰 𝘷 𝘴𝘬𝘶𝘱𝘪𝘯𝘪, 𝘬𝘢𝘬𝘰 𝘱𝘰𝘮𝘦𝘮𝘣𝘯𝘪 𝘴𝘰 𝘰𝘥𝘯𝘰𝘴𝘪 𝘮𝘦𝘥 𝘻𝘢𝘱𝘰𝘴𝘭𝘦𝘯𝘪𝘮𝘪 𝘪𝘯 𝘬𝘢𝘬𝘰 𝘱𝘰𝘮𝘦𝘮𝘣𝘯𝘰 𝘫𝘦 𝘯𝘰𝘷𝘦 𝘻𝘢𝘱𝘰𝘴𝘭𝘦𝘯𝘦 𝘰𝘻. 𝘱𝘳𝘰𝘴𝘵𝘰𝘷𝘰𝘭𝘫𝘤𝘦 č𝘪𝘮 𝘣𝘰𝘭𝘫𝘦 𝘷𝘬𝘭𝘫𝘶č𝘦𝘷𝘢𝘵𝘪 𝘷 𝘱𝘳𝘰𝘫𝘦𝘬𝘵𝘦, 𝘬𝘪 𝘫𝘪𝘩 𝘰𝘳𝘨𝘢𝘯𝘪𝘻𝘢𝘤𝘪𝘫𝘢 ž𝘦 𝘪𝘻𝘷𝘢𝘫𝘢 – 𝘵𝘰 𝘴𝘦 𝘫𝘦 𝘯𝘢𝘮𝘳𝘦č 𝘻𝘨𝘰𝘥𝘪𝘭𝘰 𝘮𝘦𝘯𝘪. Ž𝘦 𝘱𝘳𝘷𝘪 𝘥𝘢𝘯 𝘴𝘦𝘮 𝘴𝘦 𝘱𝘰č𝘶𝘵𝘪𝘭𝘢 𝘬𝘰𝘵 𝘥𝘦𝘭 𝘵𝘪𝘮𝘢, č𝘦𝘵𝘶𝘥𝘪 𝘯𝘢 𝘰𝘯𝘭𝘪𝘯𝘦 𝘯𝘢č𝘪𝘯. 𝘗𝘰č𝘶𝘵𝘪𝘭𝘢 𝘴𝘦𝘮 𝘴𝘦, 𝘬𝘰𝘵 𝘥𝘢 𝘭𝘢𝘩𝘬𝘰 𝘴 𝘴𝘷𝘰𝘫𝘪𝘮 𝘥𝘦𝘭𝘰𝘷𝘢𝘯𝘫𝘦𝘮 𝘱𝘳𝘪𝘴𝘱𝘦𝘷𝘢𝘮 𝘷𝘦𝘭𝘪𝘬𝘰 𝘬 𝘴𝘬𝘶𝘱𝘯𝘦𝘮𝘶 𝘤𝘪𝘭𝘫𝘶, 𝘩 𝘬𝘢𝘵𝘦𝘳𝘦𝘮 𝘴𝘵𝘳𝘦𝘮𝘪𝘮𝘰 𝘷𝘴𝘪 𝘷 𝘦𝘬𝘪𝘱𝘪.«


Lučka Sinčič je Zavod Nefiks spoznala preko usposabljanja za Managarje družbenih omrežij v sklopu projekta Nefiks karierne rešitve. Ker je pokazala velik interes za upravljanje družbenih omrežij, smo jo vključili v področje dela komunikatorja. Njena naloga je tako bila priprava zanimivih objav za družbena omrežja ter PR izjav z glavnim namenom promocije Nefiks kariernega dne. Glede na doseg objav in interakcijo, ki so jo dosegli »njeni« kvizi lahko rečemo, da je bila pri tem delu zelo uspešna.
»𝘐𝘻𝘬𝘶š𝘯𝘫𝘢 𝘫𝘦 𝘣𝘪𝘭𝘢 𝘰𝘥𝘭𝘪č𝘯𝘢. 𝘋𝘰𝘣𝘪𝘭𝘢 𝘴𝘦𝘮 𝘯𝘢𝘮𝘳𝘦č 𝘻𝘦𝘭𝘰 𝘷𝘦𝘭𝘪𝘬𝘰 𝘪𝘻𝘬𝘶š𝘦𝘯𝘫 𝘯𝘢 𝘱𝘰𝘥𝘳𝘰č𝘫𝘶 𝘷𝘰𝘥𝘦𝘯𝘫𝘢 𝘥𝘳𝘶ž𝘢𝘣𝘯𝘪𝘩 𝘰𝘮𝘳𝘦ž𝘪𝘫. 𝘚𝘢𝘮𝘢 𝘴𝘦𝘮 𝘣𝘪𝘭𝘢 𝘯𝘢𝘮𝘳𝘦č 𝘰𝘥𝘨𝘰𝘷𝘰𝘳𝘯𝘢 𝘻𝘢 𝘱𝘳𝘦𝘥𝘴𝘵𝘢𝘷𝘪𝘵𝘦𝘷 𝘥𝘰𝘨𝘰𝘥𝘬𝘢 𝘕𝘦𝘧𝘪𝘬𝘴 𝘬𝘢𝘳𝘪𝘦𝘳𝘯𝘪 𝘥𝘢𝘯 𝘯𝘢 𝘥𝘳𝘶ž𝘢𝘣𝘯𝘪𝘩 𝘰𝘮𝘳𝘦ž𝘫𝘪𝘩 𝘐𝘯𝘴𝘵𝘢𝘨𝘳𝘢𝘮 𝘪𝘯 𝘍𝘢𝘤𝘦𝘣𝘰𝘰𝘬. 𝘡 𝘷𝘦šč𝘪𝘯𝘢𝘮𝘪, 𝘬𝘪 𝘴𝘦𝘮 𝘫𝘪𝘩 𝘱𝘳𝘪𝘥𝘰𝘣𝘪𝘭𝘢, 𝘴𝘦𝘮 𝘻𝘦𝘭𝘰 𝘻𝘢𝘥𝘰𝘷𝘰𝘭𝘫𝘯𝘢, 𝘴𝘢𝘫 𝘷𝘪𝘥𝘪𝘮, 𝘥𝘢 𝘴𝘰 𝘷𝘴𝘢 𝘮𝘰𝘫𝘢 𝘪𝘻𝘰𝘣𝘳𝘢ž𝘦𝘷𝘢𝘯𝘫𝘢 𝘯𝘢 𝘱𝘰𝘥𝘳𝘰č𝘫𝘶 𝘣𝘪𝘭𝘢 𝘶𝘱𝘰𝘳𝘢𝘣𝘯𝘢 𝘪𝘯 𝘴𝘦𝘮 𝘰𝘥 𝘯𝘫𝘪𝘩 𝘷𝘦𝘭𝘪𝘬𝘰 𝘰𝘥𝘯𝘦𝘴𝘭𝘢. 𝘐𝘻𝘰𝘣𝘳𝘢ž𝘦𝘷𝘢𝘯𝘫𝘦 𝘯𝘢 𝘥𝘦𝘭𝘶 𝘣𝘪 𝘢𝘣𝘴𝘰𝘭𝘶𝘵𝘯𝘰 𝘱𝘳𝘪𝘱𝘰𝘳𝘰č𝘢𝘭𝘢 𝘷𝘴𝘦𝘮.«

rsz lucka negovanje sveta primer objavePrimer Instagram objave, ki jo je ustvarila Lučka.

TUKAJ si lahko preberete tudi reportažo, ki jo je ob koncu Nefiks kariernega dne pripravila Lučka.

Za sodelovanje v projektu se je odločil tudi Tadej Kobal, študent politologije. Tudi Tadeja smo vključili v pripravo Nefiks kariernega dne, saj se je zaradi tematike, ki se je letos osredotočala na Evropsko unijo in priložnosti, ki jim ponuja mladim, odlično ujemala z njegovim študijem. Tadej je v tem času postal tudi vodja projekta Priložnost.eu.
»𝘔𝘰𝘫𝘢 𝘪𝘻𝘬𝘶š𝘯𝘫𝘢 𝘨𝘭𝘦𝘥𝘦 𝘪𝘻𝘰𝘣𝘳𝘢ž𝘦𝘷𝘢𝘯𝘫𝘢 𝘯𝘢 𝘥𝘦𝘭𝘶 𝘫𝘦 𝘳𝘢𝘻𝘯𝘰𝘭𝘪𝘬𝘢, 𝘴𝘢𝘫 𝘴𝘦𝘮 𝘷 𝘰𝘬𝘷𝘪𝘳𝘶 𝘡𝘢𝘷𝘰𝘥𝘢 𝘕𝘦𝘧𝘪𝘬𝘴 𝘪𝘯 𝘱𝘳𝘰𝘫𝘦𝘬𝘵𝘢 𝘕𝘦𝘨𝘰𝘷𝘢𝘯𝘫𝘦 𝘴𝘷𝘦𝘵𝘢 𝘴𝘰𝘥𝘦𝘭𝘰𝘷𝘢𝘭 𝘯𝘢 𝘳𝘢𝘻𝘯𝘰𝘷𝘳𝘴𝘵𝘯𝘪𝘩 𝘱𝘳𝘰𝘫𝘦𝘬𝘵𝘪𝘩, 𝘬𝘰𝘵 𝘴𝘰 𝘱𝘰𝘴𝘷𝘦𝘵𝘪 𝘻 𝘰𝘣č𝘪𝘯𝘢𝘮𝘪 𝘰𝘴𝘳𝘦𝘥𝘯𝘫𝘦𝘴𝘭𝘰𝘷𝘦𝘯𝘴𝘬𝘦 𝘳𝘦𝘨𝘪𝘫𝘦, 𝘱𝘳𝘰𝘫𝘦𝘬𝘵 𝘗𝘳𝘪𝘭𝘰ž𝘯𝘰𝘴𝘵.𝘌𝘜, 𝘕𝘦𝘧𝘪𝘬𝘴 𝘬𝘢𝘳𝘪𝘦𝘳𝘯𝘪 𝘥𝘢𝘯 𝘪𝘯 𝘯𝘦𝘬𝘢𝘵𝘦𝘳𝘪 𝘥𝘳𝘶𝘨𝘪 𝘮𝘢𝘯𝘫š𝘪 𝘱𝘳𝘰𝘫𝘦𝘬𝘵𝘪. 𝘐𝘻𝘰𝘣𝘳𝘢ž𝘦𝘷𝘢𝘯𝘫𝘦 𝘫𝘦 𝘣𝘪𝘭𝘰 𝘻𝘦𝘭𝘰 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘯𝘻𝘪𝘷𝘯𝘰 𝘪𝘯 𝘬𝘢𝘳 𝘬𝘰𝘯𝘬𝘳𝘦𝘵𝘯𝘰 𝘴𝘦𝘮 𝘮𝘰𝘳𝘢𝘭 𝘱𝘰𝘱𝘳𝘪𝘫𝘦𝘵𝘪 𝘻𝘢 𝘥𝘦𝘭𝘰. 𝘚 𝘱𝘳𝘪𝘥𝘰𝘣𝘭𝘫𝘦𝘯𝘪𝘮𝘪 𝘷𝘦šč𝘪𝘯𝘢𝘮𝘪, 𝘻𝘯𝘢𝘯𝘫𝘦𝘮 𝘪𝘯 𝘬𝘰𝘮𝘱𝘦𝘵𝘦𝘯𝘤𝘢𝘮𝘪 𝘴𝘦𝘮 𝘻𝘢𝘥𝘰𝘷𝘰𝘭𝘫𝘦𝘯. 𝘗𝘳𝘰𝘨𝘳𝘢𝘮 𝘫𝘦 𝘱𝘳𝘦𝘴𝘦𝘨𝘦𝘭 𝘮𝘰𝘫𝘢 𝘱𝘳𝘪č𝘢𝘬𝘰𝘷𝘢𝘯𝘫𝘢, 𝘬𝘪 𝘴𝘦𝘮 𝘫𝘪𝘩 𝘪𝘮𝘦𝘭. Č𝘦𝘱𝘳𝘢𝘷 𝘴𝘦𝘮 𝘪𝘮𝘦𝘭 𝘬𝘰𝘮𝘱𝘦𝘵𝘦𝘯𝘤𝘦 𝘳𝘢𝘻𝘷𝘪𝘵𝘦 ž𝘦 𝘱𝘳𝘦𝘫, 𝘴𝘦𝘮 𝘱𝘳𝘢𝘷 𝘱𝘳𝘦𝘬 𝘪𝘻𝘰𝘣𝘳𝘢ž𝘦𝘷𝘢𝘯𝘫𝘢 𝘳𝘢𝘻š𝘪𝘳𝘪𝘭 𝘴𝘷𝘰𝘫𝘰 𝘮𝘳𝘦ž𝘰 𝘱𝘰𝘻𝘯𝘢𝘯𝘴𝘵𝘦𝘷 𝘵𝘦𝘳 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘶č𝘪𝘭 𝘴𝘵𝘷𝘢𝘳𝘪, 𝘬𝘪 𝘴𝘰 𝘷𝘦𝘻𝘢𝘯𝘦 𝘯𝘢 𝘮𝘭𝘢𝘥𝘪𝘯𝘴𝘬𝘪 𝘴𝘦𝘬𝘵𝘰𝘳.«

Sara in Tadej Negovanje svetaIzobraževanje za moderatorje Nefiks kariernega dne, kjer Sara in Tadej prikazujeta simulacijo intervjuja.

Negovanje sveta je bila tudi za Zavod Nefiks zelo dobra izkušnja, saj smo v naše delovanje vključili tri mlade ter jim omogočili pridobitev izkušenj, ki jim bodo zagotovo koristile pri iskanju prve zaposlitve. Ne le, da so se ti mladi aktivno vključili v naše projekte, pridobili so tudi izkušnjo dela od doma, načrtovanja projekta, komunikacije, prevzemanja pobud, itd.
Ob koncu tudi z veseljem povemo, da ostajata Sara in Tadej del našega tima. Sara se je še bolj aktivno vključila v pripravo kariernih vsebin za mlade, Tadej pa je poleg vodenja projekta Priložnost.EU prevzel tudi vodenje digitanega mladinskega centra KAM`C.  Če bo le možnost, pa bomo sodelovali z Lučko, ki ima željo, da se poda na samostojno pot upravljanja družbenih omrežij. In iz izkušnje lahko rečemo, da ji bo zagotovo uspelo!

 

Social innovators financerji


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00