fbpx
[V 3 KORAKIH IZ TEORIJE V PRAKSO: MANAGER DRUŽBENIH OMREŽIJ]

| Nefiks karierne rešitve

Si želite novih izzivov na kariernem področju in vas zanima kako začeti? Preberite si spodnje korake in izvedite več o tem kdo smo, o trenutnem projektu in o usposabljanju za Managerja družbenih omrežij.


Nefiks LinkedIn slika 10.3.2021
1. Spoznajte Zavod Nefiks
Zavod Nefiks je nevladna organizacija, ki mladim pomaga pri kariernem razvoju, pridobivanju, beleženju, predstavljanju in promoviranju neformalno pridobljenih kompetenc ter tako posledično tudi pri zaposlovanju. Preko spletnih portalov, kot je belezi.si, je mogoče beleženje vseh izkušenj, ki so lahko v pomoč pri pridobivanju ustrezne zaposlitve.


2. Pridružite se projektu
Trenutno poteka projekt Nefiks Karierne Rešitve (NKR), ki mlade združuje in izobražuje na področju vseživljenjske karierne pismenosti. Ta zajema dva sklopa in sicer: Manager družbenih omrežij in Samostojno na trg dela. Znotraj projekta je organizirana tudi kampanja #mladiinkompetentni, ki je namenjena iskalcem prve zaposlitve, starim med 15 in 29 let. Za samozavestno in samostojno izvedbo kampanje se mladim omogoči daljše usposabljanje.


3. Prijavi se na usposabljanje
Ker poklic manager družbenih omrežij (“social media manager”) postaja vedno bolj prepoznaven in iskan v zadnjem času, projekt zajema kar 3 usposabljanja. Vsako je sestavljeno iz 4 sklopov, kjer se združijo znanja in kompetence na področju digitalnega marketinga, vsebinskega marketinga, tekstopisja, analitike in analize podatkov ter neskončen vir energije in kreativnosti, ki napaja to delo. Udeleženci dobijo priložnost oblikovanja in izvedbe promocijske kampanje #mladiinkompetentni. Hkrati se seznanijo z orodjem e-Nefiks, kjer lahko beležijo neformalno pridobljene kompetence.
 
Kako pa to izgleda v zakulisju?

"Privlačen izgled objave na družbenih omrežjih je samo četrtina dela, ki ga zahteva ena objava."(Tea, udeleženka usposabljanja)


Priprava objav se zdi zelo preprosta naloga, vendar za tem stoji več tednov dela. Na začetku so se udeleženci spoznali z osnovami delovanja digitalnega marketinga. Osvojeno znanje so uporabili pri raziskavi trga in naročnika, pripravi plana in strategije ter razumevanju potreb in želja uporabnikov. Ugotovili so, da brez predhodno rednih in konsistentnih objav, tudi s pomočjo plačanih oglasov, ne moremo priti do želenih rezultatov. Seveda pa za vsako uspešno kampanjo stoji dobra ekipa in kot pravi predavateljica Zala Bricelj #teamworkisdreamwork. Za doseg takih rezultatov pa je potrebno veliko medsebojne komunikacije. S tem intenzivnim izobraževanjem, ki vsebuje kombinacijo teorije in prakse, udeleženci dobijo vpogled v delo managerja družbenih omrežij.
 
Poleg tega Nefiks omogoča mladim iskalcem zaposlitve in delodajalcem razne priložnosti za karierno rast, ki si jih lahko ogledate na naši spletni strani: www.nefiks.si
 
Projekt Nefiks karierne rešitve sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
2020 NKR logo all5 nalozbo rgb


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00