fbpx
Vloga kohezijske politike pri spodbujanju zaposlovanja

| Aktualno

Kako bi lahko kohezijska sredstva najboljše izkoristili za znižanje brezposelnosti? Kako uspešni so bili dosedanji programi za znižanje brezposelnosti, financirani s strani kohezijskih skladov? Ali bi lahko kohezijska politika igrala pomembno vlogo pri preizkušanju novih oblik dela? Kako bi lahko s pomočjo kohezijske politike preprečili beg možganov? Kakšne ukrepe bi Slovenija morala sprejeti, da bi naslovila potrebe mladih pri zaposlovanju? Kakšni ukrepi bi morali biti sprejeti na ravni EU? Kako bi lahko zagotovili, da bi ukrepi za spodbujanje zaposlovanja imeli dolgoročni učinek - da bi se delovna mesta torej ohranila tudi po izteku pogodbeno določenega roka?

Odgovore bomo iskali na okrogli mizi na temo vloge kohezijske politike pri spodbujanju zaposlovanja, ki bo 22. aprila ob 15. uri.

kohezijskičetrtek

Gre za tretjo v nizu osmih okroglih miz na temo evropske kohezijske politike, ki jih v okviru projekta Govoriš kohezijsko 2 – učenje se nadaljuje organiziramo v sodelovanju z Radiem Študent.

Gosti tokratne okrogle mize, ki jo bo moderirala Zala Gruden, bodo:

  • Nives Felić, Zavod Nefiks
  • Polona Samec, Urad za izvajanje kohezijske politike, MDDSZ
  • Barbara Gogala, Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje
  • Andrej Korošec, Ljudska univerza Ptuj
  • Matija Pušnik, zmagovalec natečaja na omenjeno temo.

Okrogla miza bo potekala na ZOOM-u. Prijave sprejemamo do srede, 21. aprila 2021, do 12. ure, oziroma do zapolnitve mest. Brezplačno vam lahko omogočimo tudi tolmačenje v slovenski znakovni jezik. Če potrebujete tolmača, nam to prosimo sporočite najkasneje do 19. aprila 2021, do 12. ure, da bomo lahko za to pravočasno poskrbeli. Vsem udeležencem pripada tudi paket praktičnih promocijskih daril Govoriš kohezijsko, ki ga boste prejeli po pošti – če seveda želite.

PRIJAVITE SE TUKAJ!

Zamudniki boste okroglo mizo lahko spremljali na YouTube kanalu Radia Študent.

 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00