fbpx
Ponudba zavoda Nefiks

| Zavod Nefiks

Naše poslanstvo udejstvujemo skozi številne projekte za mlade in nevladne organizacije, nudimo pa tudi dostopna izobraževanja in delavnice iz področja kariernega odločanja, 3D modeliranja, uporabe digitalnih orodij in drugo.

 

 Za več informacij nas kontaktirajte na nefiks@nefiks.si ali nas pokličite na 040 698 915.

Izpostavljene delavnice

 • Karierni labirint (45 min) - uvod v karierno orientacijo. Udeleženci skozi igro sprejemajo karierne odločitve za izbrano osebo in spoznajo pomen razvoja kompetenc in širjenja socialne mreže.
 • Kaj me zanima? - Moji interesi in vrednote (45 min) - razmislek o lastnih interesih in vrednotah ter kako je to povezano z izbiro poklica, smeri študija in drugih korakov na karierni poti.
 • Iskanje poklicne poti (90 min)* - raziskovanje poklicnih interesov z Hollandovim vprašalnikom SDS-R. Udeleženci spoznajo Hollandovo teorijo 6 interesnih tipov in raziskujejo svoje poklicne interese. Vsak udeleženec odgovori na vprašalnik in dobi poročilo o tem, kateri interesni tipi so pri njem najbolj izraženi ter seznam poklicev, ki ustreza tem tipom.
 • Moj poklic prihodnosti (45 min) - udeleženci razmišljajo o tem kateri poklici bi lahko obstajali v prihodnosti, katere kompetence bodo pomembne ne glede na to kateri poklic bomo opravljali in kako jih lahko razvijamo že sedaj.
 • Kaj bom študiral_a? (45 min) - udeleženci se naučijo kje in kako lahko poiščejo informacije o študijskih smereh, ki jih zanimajo. (Za izvedbo so potrebni računalniki.)
 • Čaka vas uspeh (45 min) - udeleženci z analizo Zlatkove skladbe "Čaka vas uspeh" razmislijo o tem v čem so dobri, kaj so njihovi talenti in ozavestijo pomen lastne aktivnosti za dosego ciljev.
 • Moj CV bo najboljši (45 min) - udeleženci se postavijo v vlogo delodajalca, pregledajo različne življenjepise in ugotovijo kateri so pomembni elementi CV-ja.
 • Napiši svoj življenjepis! (45 min) - udeleženci napišejo svoj CV v obliki Europass ali v orodju Canva.
 • Motivacijsko pismo (45 min) - udeleženci spoznajo kaj je to motivacijsko pismo, kateri so ključni elementi in zapišejo osnutek motivacijskega pisma.
 • (Samo)predstavitev (45 min) - udeleženci bodo razmišljali o tem kako pomemben je prvi vtis, zakaj in na kakšen način se predstavimo ter preizkusili 4 ključne točke za dobro predstavitev (npr. bodočemu delodajalcu).
 • Kako preživeti razgovor za delo (45 min ali 90 min) - udeleženci bodo z igro vlog preizkusili kako poteka zaposlitveni razgovor, na kaj je dobro biti pozoren in katera so pogosta vprašanja, ki jih zastavljajo delodajalci.
 • V tujino po izkušnje - mednarodne priložnosti za mlade (45 min) - Udeleženci spoznajo programa Erasmus + in Evropska solidarnostna enota, kje lahko najdejo priložnosti zase. Svojo izkušnjo z mednarodnim prostovoljstvom predstavi prostovoljec_ka iz tujine, ki trenutno opravlja svoje delo v Sloveniji.
 • Tehnike učenja (45 min) - udeleženci spoznajo različne tehnike, ki jim lahko pomagajo pri učenju (miselni vzorci, pojmovna mreža, vennov diagram, ribja kost, paukova strategija)
 • Soba pobega - mednarodne priložnosti za mlade (40 min/skupina) - udeleženci skozi igro spoznajo priložnosti, ki so jim na voljo v okviru programov Erasmus + in Evropska solidarnostna enota.

Po vaših željah lahko pripravimo različne kombinacije delavnic v trajanju 90 min ali več.

Cena posamezne delavnice je 80€ (45 min) oz. 120€ (90 min).

*Pri delavnici Iskanje poklicne prihodnosti se obračuna še 6€/udeleženca za dostop do e-vprašalnika. Vsak udeleženec prejme poročilo s seznamom poklicev, ki ustrezajo njegovim interesom. Poročilo je lahko v pomoč svetovalnim delavcem pri individualnem kariernem svetovanju.

Delavnice izvaja Martina Mrakovčić, univ. dipl. psihologinja in mladinska delavka.

Karierni labirint

Trajanje: eno šolsko uro (45 minut)
Izvajalec:
karierni voditelj Zavoda Nefiks
Primerno za: dijake 3. In 4. letnikov

Namen in cilji:

 • udeleženci delavnice spoznavajo svoje karierne potenciale,
 • udeleženci si izoblikujejo svojo karierno pot ter razvijajo svoje kompetence,
 • udeleženci se bodo spoznali z različnimi področji dela in prepoznali, kaj jih zares zanima.

Opis:
Karierni labirint je labirint, v katerem bodo učenci in dijaki spoznavali svoje kompetence in lastnosti, ki jim bodo pripomogle pri izbiri poklica. Udeleženci bodo po labirintu hodili in odgovarjali na vprašanja, povezana s poklici, ki jih bodo usmerjala do končne točke - do izhoda labirinta. Pri izhodu bodo predstavljena področja različnih poklicev. Udeleženci se bodo usmerili v določeno področje glede na to, kako so odgovarjali na vprašanja in kakšen rezultat so dobili.
Nadalje pa želimo spodbuditi, da začnejo udeleženci poglobljeno raziskovati področje, na katerem se želijo razvijati.

Cena delavnice: 120 eur (*)

Kako se odločati - moji kriteriji

Trajanje: dve šolski uri (90 minut)
Izvajalec:
izvajalci Zavoda Nefiks pod strokovnim vodstvom Nives Felić
Primerno za: dijake 3. In 4. letnikov

Namen in cilji:

 • dijaki spoznajo kriterije, po katerih se je možno odločati,
 • dijaki spoznajo, kaj vse (lahko) vpliva na njihovo karierno odločitev,
 • dijaki spoznajo, skozi katere aktivnosti lahko razvijajo svoje kompetence in prepoznajo svoje potenciale.

Opis:
V interaktivni delavnici dijaki najprej spoznajo, na podlagi česa se je sploh smiselno odločati in te kriterije prepoznavajo pri sebi. Nato spoznajo tehnike odločanja in dobijo tudi preprost obrazec, ki jim je lahko v pomoč. Dijaki dobijo spodbudo za nadaljnje raziskovanje področja, na katerem se želijo razvijati.

Cena delavnice: 150 eur (*) + potni stroški

Kompetence prihodnosti na fakultetah - kako jih prepoznati

Trajanje: 90 minut
Izvajalec: izvajalci Zavoda Nefiks pod strokovnim vodstvom Nives Felić
Primerno za: dijake 3. in 4. letnikov

Namen in cilji:

• dijaki spoznajo kompetence prihodnosti,
• dijaki se znajdejo na spletnih straneh fakultet,
• dijaki znajo razbrati obsežnost predmetov.

Opis:

V interaktivni delavnici dijaki najprej spoznajo kompetence prihodnosti, nato pa na podlagi izbranih študijskih želja, na dveh primerih skupaj z izvajalci pregledajo predmetnike posameznih študijskih smeri in jih na podlagi lastnih kriterijev ovrednotijo.

Cena delavnice: 150 eur (*) + potni stroški

Pomoč šolam pri roditeljskih sestankih na teme kariernega odločanja

Trajanje: 60 minut oziroma po dogovoru
Izvajalec: izvajalci Zavoda Nefiks pod strokovnim vodstvom Nives Felić
Primerno za: starše devetošolcev in starše dijakov višjih letnikov srednjih šol

Namen in cilji:

• starši spoznajo kompetence in poklice prihodnosti,
• starši spoznajo kriterije, po katerih se je možno odločati glede vpisa,
• starši spoznajo, skozi katere aktivnosti lahko otroci razvijajo kompetence in prepoznajo svoje potenciale.

Cena delavnice: 150 eur (*) + potni stroški


(*) Ceno lahko po dogovoru tudi prilagodimo.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00