fbpx
Nefiks karierni bus - LUI in Decathlon

| Nefiks karierne rešitve

Ekipa Nefiksa se je s svojimi udeleženci ta teden odpravila na še en karierni avtobus. Tokrat smo obiskali Ljubljanski univerzitetni inkubator in športno trgovino Decathlon.

V Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju sta nas je sprejeli Veronika Jelen in Kaja Kuštrin, ki sta nam predstavili samo delovanje inkubatorja, pogovarjali pa smo se tudi o tem kakšne so možnosti za razvoj lastne ideje in kako s startupom lahko dosežemo uspeh na trgu. Ljubljanski univerzitetni inkubator, skrajšano LUI, je financiran s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter EU, in za svoje delo od startupov ne zahteva plačila in ne jemlje deležev. 

Če imate svojo idejo, ki jo želite razvijati, lahko obiščete LUI, kjer vas čakajo skupnost, mentorji, delavnice, predavanja, strukturiran program razvoja, pomoč pri razvoju podjetja in še več. Pisarne so dostopne 24/7, tesno pa so povezani tudi s slovensko in mednarodno skupnostjo startupov in investitorjev. Veronika svetuje, da bodite pogumni in ne iščite rešitev za velike probleme s katerimi bi lahko spremenili svet. Včasih se odgovor skriva v podrobnostih in vsakdanjih stvareh, včasih pa je potrebno že obstoječo idejo dvigniti na naslednji nivo in jo izboljšati.

Peach booty plan, Equa, Zivabowl, Beeping, Eggo, Shine brown in Optiprint so le nekatera izmed imen, s katerimi se LUI lahko pohvali. 

Naslednji teden prirejajo še Hackathon - FROM LABS TO MARKET, kjer lahko sodelujete tudi sami, več pa si preberite TUKAJ.

Več o Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju pa lahko najdeš na njihovi spletni strani.

kariernibus605

kariernibus4605

Po končani predstavitvi smo udeležencem pripravili še kratko profesionalno slikanje za CV.

kariernibus6605

Na drugi lokaciji, v podjetju Decathlon v BTC-ju, sta nas pričakali Romina Godnič Grošelj, odgovorna za kadre in vodja trgovine Decathlon na Rudniku, Suzana Tahiri. Po kratkem pregledu zgodovine in poslovanja podjetja, sta nam podrobneje predstavili potek zaposlovanja in razložili kaj jim najbolj pade v oči pri poslanih življenjepisih in na razgovorih. V Decathlonu cenijo iskrenost in odgovornost, ne zahtevajo pa, da ste športni strokovnjak, dovolj je, da vas navdušuje in kažete zanimanje za učenje. V poslanem življenjepisu bodo prej opazili osebni opis in vaše karakterne lastnosti kot pa goro delovnih izkušenj; osebe namreč ne moremo spreminjati, lahko pa ji prenesemo nova znanja in veščine in ji jih pomagamo osvojiti. Romina in Suzana svetujeta, da bodite kar ste in upoštevajte kodeks oblačenja. Pomembno je tudi, da se znajdete in dobro delujete v ekipi. Izvedli smo tudi simulacijo zaposlitvenega razgovora.

Več o Decathlonu si lahko preberete na njihovi spletni strani, ker pa trenutno zaposlujejo, ne pozabi preveriti še karierne sekcije spletne strani, ki jo najdeš TUKAJ.

Po ogledu trgovine in kratkem šopingu smo se odpravili na kosilo, nato pa nas je karierni bus zapeljal domov. 

kariernibus5605

kariernibus2605

2020 NKR logo all5 nalozbo rgb


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00