fbpx
Novinarska konferenca ob mednarodnem dnevu mladih

| Aktualno

Mladinski svet Slovenije (MSS), krovno združenje mladinskih organizacij, ki delujejo na nacionalnem nivoju, je ob mednarodnem dnevu mladih pripravil novinarsko konferenco, ki smo se jo udeležili tudi predstavniki Zavoda Nefiks.



Osrednji prostor novinarske konference je bilo plakatno mesto, kar pa niti ni tako nenavadno če dodamo še, da ta plakat vsebuje vprašanje, «Kaj si mladi želimo v prihodnosti?«. Vprašanje je bilo namenjeno tako nam, kot osrednjim govorcem.

Lucija Karnelutti, slovenska mladinska delegatka pri OZN, je na novinarski konferenci poudarila, »Da so mladi predvsem v času epidemije dokazali, da morajo biti enakovreden partner pri okoljskih in drugih vprašanjih!«

Zavod Nefiks mednarodni dan mladih novinarska konferenca 1

Lucija Karnelutti, slovenska mladinska delegatka pri OZN, foto: Zavod Nefiks


Miha Zupančič, predsednik mladinskega sveta Slovenije, je opozoril na posledice pandemije, v kateri so bili ravno mladi najbolj ranljivi. Poudaril je vse večje težave zaposlovanja mladih, stanovanjske problematike, duševnega zdravja in hkrati opozoril na umanjkanje zakona o psihološki in terapevtski pomoči. Po njegovih besedah je to eno od pomembnih področij, ki jih je potrebno v prihodnje urediti.

Zavod Nefiks mednarodni dan mladih novinarska konferenca 4

Miha Zupančič, predsednik mladinskega sveta Slovenije, foto: Zavod Nefiks


Navzoče je nagovorila tudi Maja Hostnik, direktorica mreže MaMa, ki združuje preko 50 mladinskih centrov v Sloveniji. Po pogovorih z različnimi mladimi si mladi predvsem želimo dialoga z odločevalci, informiranja in varnih prostorov, kjer se lahko svobodno izražajo.

Zavod Nefiks mednarodni dan mladih novinarska konferenca 2

Maja Hostnik, direktorice mreže MaMa, foto: Zavod Nefiks

 

Plakat bo pri podhodu Ajdovščina in v neposredni bližini Pelikan pub postavljen še teden dni, zato ste tudi vi vabljeni, da nanj zapišete svojo misel.

Zavod Nefiks mednarodni dan mladih novinarska konferenca 3

Kaj si mladi želimo v prihodnosti?, foto: Zavod Nefiks



Ob mednarodnem dnevu mladih smo tudi na Zavodu Nefiks pripravili sporočilo za javnost, ki je dostopno na TEJ povezavi.

 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00