fbpx
NK ob podelitvi MEPI priznanj

| Aktualno

Mreža Kroj je ponosna na uspehe vseh naših članic z Zavodom MEPI– Mednarodno priznanje za mlade pa v tem tednu praznuje podelitev zlatih priznanj MEPI.

Zavod MEPI je v Sloveniji aktiven že od leta 1997, do sedaj pa je vključeval več kot 6500 mladih. Število mladih udeležencev njihovega programa se z leti povečuje, pri čemer je leta 2020 bilo 1440 udeležencev, ki so dosegli različne stopnje, od tega kar 331 zlatih.

Na novinarski konferenci pred podelitvijo zlatih priznanj so predstavili dosežke preteklega leta, s poudarkom vpetosti mladih v lokalno skupnost, saj tako tudi sami izoblikujejo okolje, v katerem živijo. To je posebno izpostavila Breda Arnšek, podžupanja Mestne občine Celje, z njo pa so se strinjali tudi gostje. Kot je omenila izvršna direktorica Zavoda MEPI, se mladi radi vključujejo v njihove programe, predvsem aktivni pa so udeleženci iz Gorenjske in Savinjske regije. Ni naključje, da so za podelitev nagrad izbrali ravno Celje in Celjski grad. Kot omeni ravnatelj Gimnazije Celje – Center, na njihovi gimnaziji gojijo MEPI duh in poudarja, da MEPI so predvsem ljudje. Tako mentorji kot tudi mladi, ki skupaj iščejo nove poti in rešitve. In nadaljuje: »Izkušnje MEPI programov mlade delajo drugačne, ne samo v iskanju službe, ampak v življenju«. Kot pravi, je največji uspeh, da mladega naučiš samostojnosti, odpornosti in odločnosti, čemur dajejo na GCC veliko pozornosti tudi preko ponujanja programa MEPI mladim.

Prav tako prednost MEPI programov vidi Predsednik sveta Zavoda MEPI Sandi Češko, ki preko lastnih izkušenj poudarja, da če želimo mladim največ dati in poskrbeti, da bodo tem bolj zaposljivi, moramo spodbujati samostojnost, samozavest, iniciativnost in podjetništvo, česar jih ne nauči šolski sistem, lahko pa jih MEPI programi.Na novinarski konferenci je sodelovala prejemnica zlatega priznanja MEPI 2021 Hana Bujanovič Kokot, dijakinja Gimnazije Kranj. Maturantka omeni, da ji MEPI omogoča preizkušanje same sebe preko izzivov in tudi intimnih trenutkov, ob prostovoljnem delu in ostalih področjih programa MEPI. Kot nadaljuje, program MEPI daje ne samo izkušnje, pač pa daje mladim možnost in potrditve, da imajo glas in vpliv na spremembe.

2021 nk mepi

Zavod MEPI – Mednarodno priznanje za mlade, podeljuje 1400 priznanj za dosežke leta 2020, od tega 874 bronaste stopnje, 235 na srebrne in 331 priznanj zlate stopnje. Podeljeval jih bo častni gost in pokrovitelj dogodka, predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Vsem nagrajencem, ki so uspešno opravili zaključno stopnjo programa, čestitamo in se veselimo vseh nadaljnjih dosežkov!

Kot je omenila izvršna direktorica Zavoda MEPI, se mladi radi vključujejo v njihove programe, predvsem aktivni pa so udeleženci iz Gorenjske in Savinjske regije. Ni naključje, da so za podelitev nagrad izbrali ravno Celje in Celjski grad. Kot omeni ravnatelj Gimnazije Celje – Center, na njihovi gimnaziji gojijo MEPI duh in poudarja, da MEPI so predvsem ljudje. Tako mentorji kot tudi mladi, ki skupaj iščejo nove poti in rešitve.

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00