fbpx
Teden otroka (4. – 10. Oktober 2021): Razigran uživaj dan!

| Aktualno

V tem tednu se priključujemo pobudi Zveze prijateljev mladine, ki v tednu otroka spodbuja in poudarja pomen igre in prostega časa pri otrocih.

Otok z igro razvija domišljijo, krepi telo, spleta prijateljstva in se povezuje. V zadnjih dveh letih tudi za otroke ni bil vsak dan razigran, zato je poudarek na igrivosti letos še toliko bolj pomemben.

Kot so omenili sodelujoči na posvetu ob začetku tedna otroka, je epidemija pustila mnogo posledic na razvoju otrok. Strokovna vodja NM TOM telefona, Tjaša Bertoncelj, je izpostavila porast klicev otrok, med katerimi so opazili veliko tematik, s katerimi se otroci ne bi smeli ukvarjati. Prav tako problematiko primanjkljaja v gibanju omenja dr. Gregor Starc, iz Fakultete za šport, Univerze v Ljubljani, s čimer sta se strinjala tudi prof. dr. Ljubica Marjanovič Umek, razvoja psihologinja in predstavnik Zveze tabornikov Miha Rebol. Kot so omenili vsi strokovnjaki, pa je igra, ki povezuje domišljijo, gibanje in povezovanje, za otroka nujen del njegovega celovitega razvoja.

2021 teden otroka zpms

Za poslanico v stripu je tokrat prvič poskrbel Boštjan Gorenc – Pižama, ilustracije pa je prispeval Jaka Vukotič. Kot je izpostavljeno, ne glede na generacijo: »Nikoli ne izgubite igrivosti! Igrajte se doma, igrajte se na prostem in igrajte se v šoli!«

ZPMS Teden otroka plakat A3 RGB


Tudi Talentirani se pridružujemo Tednu otroka v želji, da krepimo igrivost, radovednost, domišljijo, telo in prijateljstva!


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00