fbpx
Vabljeni na vseslovenski inkluzijski pohod

| Aktualno

Vabljeni, da se nam pridružite na vseslovenske inkluzijskem pohodu na Toško čelo. Z našo pomočjo lahko omogočimo slepim, slabovidnim, gibalno oviranim in osebam z motnjo v duševnem razvoju, da osvojijo enega od slovenskih vrhov.


2022 Zavod Nefiks inkluzijski pohod vabilo

Prostovoljci bomo sodelovali pri:
- spremstvu slepih in slabovidnih,
- spremstvu vozičkov,
- pogovoru in druženju oseb z motnjami v duševnem razvoju.

Vsak par rok, nog in oči koristi, saj jih lahko posodimo tistim, ki jih potrebujejo.


Predvidena časovnica:
9.00: zbor pohodnikov
Izhodišče pohoda je parkirišče 200 m od zadnje postaje avtobusne linije.
9.30: začetek pohoda
11.00: predviden prihod na cilj, kosilo, zabavni program
14.00: predviden odhod na izhodišče
*Zaradi velikega števila ljudi, lahko pride do zamika pri časovnici.



Dostop do izhodišča pohoda
a) Z ljubljanske obvoznice ali avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Ljubljana - Podutik, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Podutiku in pozneje Dobrovi in Polhovemu Gradcu. Še preden se cesta prične vidneje vzpenjati proti prelazu Preval, pa prispemo do avtobusnega obračališča v Podutiku. Parkiramo na koncu avtobusne postaje na primernem mestu ob spomeniku NOB (na avtobusni postaji je parkiranje prepovedano).
b) Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Brezovica, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Dobrove in Polhovega Gradca. Pri koncu Dobrove nas oznake za Šentvid usmerijo desno na ožjo cesto, po kateri nadaljujemo z vožnjo. V nadaljevanju nas cesta vodi skozi Stransko vas, za katero se prične vzpenjati proti Prevalu. S Prevala nadaljujemo naravnost navzdol ter se spustimo do končne avtobusne postaje v Podutiku. Parkiramo na začetku avtobusne postaje na primernem mestu ob spomeniku NOB (na avtobusni postaji je parkiranje prepovedano).
c) Do izhodišča lahko prispemo tudi z mestnim avtobusom LPP št. 5 in N5 in sicer tako, da izstopimo na končni postaji v Podutiku.

 


Opis poti pohoda:
Pot je asfaltirana. Dolžina poti je 4 km.

Gluhi in naglušni bodo na ta dan stregli in naročili boste lahko tudi v slovenskem znakovnem jeziku. Vsak prostovoljec bo dobil tudi malico.

Za več informacij o pohodu se lahko obrnete na Nives Felić - Zavod Nefiks  (nives.felic@nefiks.si), 040698915.

Prijave prostovoljcev zbiramo do petka, 3. junija.


Naslednji pohod: sobota, 18.junija 2022, cilj je Almin dom na Svetini.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00