fbpx
  • Zavod Nefiks
  • Aktualno
  • NOVICA: Povezan s seboj, povezan z mladimi – za krepitev prostovoljstva v Mreži mladinskih centrov Ljubljana
NOVICA: Povezan s seboj, povezan z mladimi – za krepitev prostovoljstva v Mreži mladinskih centrov Ljubljana

| Aktualno

Drugo soboto v novembru je Mreža mladinskih centrov Ljubljana (Mreža MC LJ) gostila izobraževalno družabni oddih za prostovoljce “Povezan s seboj, povezan z mladimi”.

 

Dogodek namenjen zahvali prostovoljcem ljubljanskih mladinskih centrov za njihov prispevek pri delu z mladimi, podpori za lažje opravljanje tega plemenitega poslanstva ter povezovanju s skupnosti prostovoljcev mreže, smo članice Mreže MC LJ gostile v Salezijanskem mladinskem centru Rakovnik. Udeležence je uvodoma, v imenu Urada za mladino Mestne občine Ljubljana pozdravila Ela Porić, ki je v svojem nagovoru poudarila pomen prostovoljstva in se zahvalila za sodelovanje prostovoljcem pri gradnji bolj povezane in solidarne skupnosti. V imenu Mreže je dobrodošlico udeležencem zaželela organizacijska ekipa dogodka, pod vodstvom Nives Felić iz Zavoda Nefiks in Marka Taljana, sodelavca Mladih zmajev, ki sta skrb za izvedbo usposabljanja v nadaljevanju predala izkušeni ekipi IGLU-ja - Improvizacijsko gledališče Ljubljana. Dogodek je potekal v dveh delih.

2022 Nefiks Povezan s seboj povezan z mladimi 1

V dopoldanskem delu so se prostovoljci na delavnici za bolj udobno in kakovostno delo z mladimi, v manjših skupinah, pod vodstvom izkušene mentorske ekipe IGLU-ja, Vida Sodnika, Petra Frankla in Teodore Švent, skozi različne vaje in improvizacijske igre povezali in spoznavali izhodišča ter orodja za učinkovito komuniciranje, delo s skupinami in ustvarjanje idealnega okolja za timsko delo in grajenje idej. Skozi delavnico so ob podpori mentorjev naslovili tudi delo z različnimi statusi oseb in pomen neverbalne komunikacije.

2022 Nefiks Povezan s seboj povezan z mladimi 7

Delu v skupinah je sledilo druženje ob piknik kosilu, ki so se mu pridružili tudi mladinski delavci, mentorji prostovoljcev, ob katerem ni manjkalo priložnosti za mreženje in izmenjavo izkušenj.

2022 Nefiks Povezan s seboj povezan z mladimi 3

Dan s prostovoljci je minil v sproščenem vzdušju in odličnem odzivu prav vseh 50 udeležencev, izvajalcev in gostiteljev, kar nam daje potrditev o pomenu in smiselnosti takšnih in podobnih dogodkov za krepitev celotne skupnosti ljubljanskih mladinskih centrov.

2022 Nefiks Povezan s seboj povezan z mladimi 4

V Mrežo mladinskih centrov Ljubljana smo z geslom "Mladim prijateljstvo, mestu navdih", povezani: Cona Most, CONA Polje, CONA Centr, CONA Fužine, CONA Korak, Mladinsko Središče Vič , Mladinski center Vič (Zavod Nefiks), MC Legebitra, Dnevni center Skupaj v skupnosti, MC ULCA, Mladinska postaja Moste, SMC Kodeljevo, SMC Rakovnik, Mladinski center Zavod Bob in Mladi zmaji. Mrežo podpira Mestna občina Ljubljana.

2022 Nefiks Povezan s seboj povezan z mladimi 6

Foto: Valeriia Stepanovych.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00