fbpx
[prejeli smo] Razpis za delovno mesto - specialist za mladinsko delo VII/2

| Prejeli smo

Mladi Zmaji razpisujemo 2 delovni mesti – specialist za mladinsko delo VII/2 – M/Ž v četrtnem mladinskem centru, za nedoločen čas s polnim delovnim časom.



Ljubezen do mladih in skrb za prihodnost mladih generacij je povezovalna nit kolektiva Mladih zmajev in gonilo za oblikovanje programov. Mladi so pomembni soustvarjalci lepše prihodnosti in Mladi zmaji posvečamo svoje delovanje vključevanju mladih v ustvarjanje utripa mesta. Svoje zavezništvo do mladih najraje izpolnjujemo v neposrednem stiku. V mladinskih centrih preko različnih aktivnosti iščemo odgovore na izzive odraščanja, iskanja lastne identitete ter potencialov. Preko mladinskih pobud podpiramo uresničitev njihovih idej. Nudimo jim priložnosti za prostovoljno delo in opravljanje prakse. Mladim smo mentorji, učitelji in motivatorji in obratno, mladi so naši učitelji in motivatorji. To terja znanje, energijo in predanost.

Iščemo strokovni, organizirani, dinamični in energični osebi, ki bosta podprli razvoj programa novonastajajočega četrtnega mladinskega centra.

Izbran tim dveh koordinatorjev bo dobil priložnost za vzpostavitev programa Četrtnega mladinskega centra Golovec v novozgrajenem Centru Četrtne skupnosti Golovec, v Štepanjskem naselju. S programom bomo odgovorili na potrebe mladih, zagotavljali, da bo mladinski center varen in odprt prostor za mlade in njihove ideje, ki jih bodo lahko razvijali in udejanjili ob ustrezni mentorski podpori in sredstvih. Prva naloga nove ekipe bo izvedba procesa izbire notranje opreme centra v sodelovanju s projektantom in vzpostavitev programa po principih soustvarjanja z vključevanjem mladih iz lokalnega okolja. V novem centru bodo na voljo prostorna dnevna soba, učna kuhinja, soba za igranje igric oz. delo z računalniki, soba za pogovor oz. učenje, koordinatorska pisarna in prostorna, odprta terasa s pogledom na bližnje rugby igrišče.

Ponujamo dinamično delo. Želimo si osebi, ki bosta prevzeli skrb za program v mladinskem centru s predanostjo in nadgradili že vzpostavljen program v smeri novih povezovanj. Veliko nam pomenijo odnosi, zaupanje, spoštovanje, pripadnost in medsebojna podpora. Od novih sodelavcev pričakujemo pripravljenost za timsko delo, pozitivno naravnanost, samoiniciativnost, ambicioznost, inovativnost, zanesljivost, fleksibilnost in ustvarjalno reševanje problemov. Za nas je odnos izhodišče kakovostnega dela in navdihujočih sodelovanj. Naše vodilo je, da smo vedno na voljo mladim v mestu.

Skupaj naredimo več in bolje.



Če vas je naš nagovor za resno in dolgoročno delo nagovoril in želite soustvarjati z nami z vašim znanjem in energijo ter izpolnjujete vse pogoje razpisa, ki so navedeni v nadaljevanju, nam na e-naslov: razpis@mladizmaji.si, do vključno 9. 1. 2022, pošljite svojo vlogo z dokazili in motivacijsko pismo z naslovom e-pošte: Prijava: SPECIALIST ZA MLADINSKO DELO.

Poudarki dela na delovnem mestu Specialist za mladinsko delo VII/2:

  • skrb za načrtovanje, izvajanje in razvoj programa četrtnega mladinskega centra;
  • individualno in skupinsko delo z mladimi, ki obiskujejo četrtni mladinski center;
  • širitev mreže sodelovanja in povezovanja z organizacijami v lokalni skupnosti;
  • sodelovanje v delovnih skupinah na ravni zavoda;
  • delo s prostovoljci;
  • sodelovanje pri iskanju in pripravi razpisov za krepitev programa Mladih zmajev.

Pri kandidatih je zaželjeno:

  • izkušnje z mladinskim delom;
  • poznavanje akterjev na področju mladinskega sektorja;
  • poznavanje metod neformalnega izobraževanja;
  • izkušnje na področju organizacije dogodkov in drugih aktivnosti;
  • izkušnje s pripravo razpisne dokumentacije in prijav na razpise;
  • pogum pri uporabi digitalnih platform (Discord, Zoom, družbena omrežja).

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00