fbpx
Vabilo na Mednarodni festival "Igraj se z mano"

| Prejeli smo

Na Centru Janeza Levca Ljubljana skupaj z Društvom za kulturo inkluzije letos že 17. leto organiziramo Mednarodni festival “Igraj se z mano”. Z njim stremimo k enakovrednemu vključevanju oseb s posebnimi potrebami v širšo družbo.

Letošnji festival se bo v Ljubljani odvijal od ponedeljka, 29. 5., do vključno četrtka, 1. 6. 2023, na Kongresnem trgu in v Parku Zvezda v Ljubljani ter v ponedeljek tudi na Trgu republike. Dnevni program se bo odvijal med 9. in 13. uro. Poleg pestrih dopoldanskih aktivnosti pripravljamo tudi inkluzivni glasbeni večer v sredo, 31. 5. 2023, ob 21. uri.

V sredo, 31. maja bodo ustvarjalno delavnico pripravili tudi mladinski delavci in prostovoljci iz Mladinskega centra Vič, ki jih boste lahko v Parku Zvezda našli med 9. in 13. uro.

Posebnost letošnjega festivala bo shod, ki bo potekal v okviru festivala v ponedeljek, 29. maja 2023, ob 11. uri na Trgu republike pred Državnim zborom RS. Opozoriti želimo na odvzem volilne pravice osebam z invalidnostjo, ki jim je bila prej odvzeta opravilna sposobnost. V okviru shoda bomo uprizorili simbolične volitve, kjer boste lahko oddali svoj glas za bolj inkluzivno, demokratično družbo. Volilna pravica je temeljna človekova pravica in je najpogosteje odvzeta osebam, z znižanimi intelektualnimi sposobnostmi ter drugim osebam z odvzeto opravilno sposobnostjo, ki imajo težave v duševnem zdravju ali demenci.

Vabimo Vas, da se nam tudi vi pridružite in postanete del festivalskega dogajanja!

 

Vir slike: Igrajsezmano.eu


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00