fbpx
Kako lahko državljani sooblikujemo EU?

| Aktualno

Kot aktivni mladi, aktivni državljani in aktivni Evropejci lahko svoj prispevek k oblikovanju evropske politike podate skozi volitve v Evropski parlament.

Ni pa to edini način, kajne?

Evropska politika vpliva na vsakodnevno življenje vseh Evropejcev, čeprav to dostikrat ni ponotranjeno ali videno kot beli dan. V sklopu tega pa smo Slovenci vpeti tudi v tri makro-regije, ki nam omogočajo prenos znanja, izkušenj, predvsem pa priložnosti, povezovanje in oblikovanje politik, ki so sooblikujejo za naš prostor. Zanima nas, kako lahko po tvojem mnenju ti in tvoji prijatelji, družina, sosedje, lokalna društva,... vplivajo na oblikovanje širše Evropske skupnosti?

Priporočila udeležencev tega in drugih sorodnih diskusijskih širom EU bodo zbrana v posebnem poročilu, posredovana Evropski komisiji. Dogodek bo potekal ob kavici in rogljičkih, udeleženi pa boste lahko podali svoje vidike in izvedeli več o delovanju štirih makro-regij.

Kdaj: sreda, 25. 10. ob 17.00

Kje: Lokal Pritličje, Ljubljana

Prijava

Vsako mnenje je dobrodošlo, vabljen pa tudi le kot poslušalec, saj znanja ni nikoli preveč :-)

***

Dogodek organizirata Stičišče Središče, Zavod Nefiks in European House Budapest.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00