fbpx
Nefiks Izziv

| Nefiks Izziv

Zavod Nefiks je neprofitna mladinska nevladna organizacija, ki si prizadeva za promocijo in beleženje neformalno pridobljenega znanja v orodje e-Nefiks. V omenjeno orodje lahko mladi beležijo vse svoje aktivnosti, prostovoljstvo, študentsko delo, aktivizem ipd – torej vse, kar počnejo poleg formalnega šolanja.
Pri delu na terenu se sodelavci Zavoda Nefiks večkrat srečamo z mladimi, ki imajo težave pri iskanju (predvsem prve) zaposlitve in povezovanju z delodajalci. Zato smo zasnovali projekt Nefiks izziv. Slednji je namenjen promociji zgodnje gradnje kariere, razvoju zaposlitvene pismenosti mladih in grajenju mostov med delodajalci in perspektivnimi mladimi kadri.

 Kaj so ciji Nefiks izziva?

Na dogodku podjetje postavi realen delovni izziv, s katerim so se v podjetju že srečali ali se z njim ravnokar srečujejo. Mladi v skupinah rešujejo zastavljeni izziv, na koncu pa svoje rešitve predstavijo predstavnikom podjetja in ostalim udeležencem dogodka. Pri tem mladi razvijajo veščine, kot so timsko delo, javno nastopanje in argumentiranje itd. Prav tako se podjetje na dogodku predstavi, izpostavi možnosti zaposlovanja v njihovem podjetju, predstavi strategijo razvoja kadrov v podjetju, predstavniki podjetja opišejo svojo karierno pot. Te informacije so za mlade neprecenljivega pomena, saj prihajajo iz prve roke – od ljudi, ki ob razgovoru za zaposlitev navadno sedijo na druge strani mize. Skupne delavnice zaposlene in mlade povežejo v tim, k čemer ogromno pripomore tudi neformalno druženje.
Zavod Nefiks skupaj s predstavniki podjetij poskrbi, da mladi odidejo opremljeni z novimi znanji in poznanstvi. Podjetja po drugi strani pridobijo nabor novih idej s strani perspektivnih in samoiniciativnih mladih ter nabor potencialnih novih sodelavcev. Nefiks izziv je inovativna priložnost za mlade, da spoznajo ljudi, ki jim lahko pomagajo na poti njihovega kariernega razvoja, pridobivanja kompetenc zaposlitvene pismenosti in socialnega kapitala.

izziv Nefiks

Vir slik: pixabay in arhiv Zavoda Nefiks


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00