fbpx
Skupnostni akciji zbiranja zdravil

| Aktualno

Ob DNEVU ZEMLJE smo se v Mladinskem centru Vič odločili, da sodelujemo v skupnostni akciji zbiranja zdravil, ki jo organizira Zavod MISSS.

Neuporabljena zdravila in zdravila s pretečenim rokom uporabe bomo v MC Vič zbirali vse do 5. aprila 2024.

Včasih ne porabimo vseh zdravil, ki smo jih dobili v lekarni ali pa jim je potekel rok uporabe. Kaj storiti z zdravili, ki jim preteče rok uporabe? Ni odgovorno, da z zdravstvenimi odpadki ravnamo tako, da jih zavržemo v smeti ali pa jih odplaknemo v odtoke. Večina odpadnih zdravil sodi med nevarne odpadke, zato je pomembno, da jih ne zavržemo med običajne odpadke, niti jih ne smemo splakniti skozi straniščno školjko. Nepravilno odvržena zdravila namreč onesnažujejo okolje. Sledi zdravil so našli v površinskih vodah (jezerih in rekah), v podtalnici, v zemlji in celo v pitni vodi. Odpadna zdravila je treba doma zbirati ločeno od drugih odpadkov, zaprta v originalni stični ovojnini (embalaži), na suhem, varnem in otrokom nedostopnem mestu. Odpadna zdravila so tablete, kapsule, sirupi, kapljice, svečke in mazila.

Vabljeni torej, da doma pregledate ali vam ostajajo kakšna še uporabna zdravila, ki jih ne boste zaužili, oziroma ali je vašim zdravilom pretekel rok uporabe.

Naj ostane zdrava tudi narava!


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00