fbpx
Napovedane reforme trga dela in mladi

| Aktualno

V Sindikatu mladi plus so pripravili pregled reform trga dela, ki jih je Ministrstvo za delo predstavilo na novinarski konferenci, pri tem pa opozarjajo, da bodo napovedane reforme negativno vpivale na položaj mladih. Spodaj si lahko preberete povzetek njihovega pregleda. Več informacij pa najdete na spletni strani Mladiplus.si.

 

 

1. Denarno nadomestilo

Predlagane spremembe skrajšujejo čas in višino prejemanja denarnega nadomestila za primer brezposelnost. Po novi zakonodaji bi denarno nadomestilo tako lahko prejemali največ 18 mesecev. Bolj kot nižanje najdaljšega možnega časa prejemanja denarnega nadomestila pa na mlade vpliva nižanje višine denarnega nadomestila v prvih treh mesecih. Denarno nadomestilo tako ne bi znašalo več 80%  temveč 70% povprečne plače v zadnjih 8 mesecih zaposlitve.

2. Začasne ali občasne oblike dela za brezposelne

Spremembe Zakona o urejanju trga uvajajo tudi opravljanje začasnega ali občasnega dela za brezposlene. Ustrezno začasno ali občasno delo je tisti delo, ki ustreza zmožnostmi brezposelne osebe in ki ni oddaljeno več kot 3 ure od kraja, kjer biva. Začasno delo bi se lahko opravljalo največ 60 ur na (koledarski) mesec, neto urna postavka pa ne bi smela biti nižja od 3,36 EUR.  V enem (koledarskem) letu oseba preko začasnega dela ne bi smela zaslužiti več ko 5.040 EUR neto.

Po mnenju Gorana Lukiča začasno oziroma občasno dela še kako spominja na “malo delo”, ki je že bilo zavrnjeno na referendumu lansko leto. Zato še enkrat poudarja, da “tovrstna oblika dela zagotovo ne predstavlja kakovostne odskočne deske za mlade na trg dela”, temveč območje, kjer se ustvarjajo nove generacije zaposlenih revnih.

3. Enotna pogodba o zaposlitvi – poskusno obdobje

Spremembe predvidevajo novo obliko pogodbe o zaposlitvi, in sicer enotno pogodbo za nedoločen čas. Ta delodajalcu v prvih petih mesecih “poskusne dobe” omogoča, da delavcu brez razloga odpove pogodbo. Goran Lukič opozarja, da se na ta način mlade še bolj usmerja v že tako fleksibilen trg dela, pri tem pa se jim odreka tako ustrezno pravno kot tudi socialno varstvo”. Na nevarnost tega dela enostne pogodbe za nedoločen čas pa opozarja tudi pravna stroka, saj naj bi bila takšna določila sporna z vidika Ustave (49. in 66. člen) in določenih mednarodnih minimalnih delovnopravnih standardov, ki med drugim zahtevajo resen oziroma utemeljen razlog za odpust in druge vsebinske in formalne varovalke.

4. Kaj pa delo izven področja delovnega varstva?

Nov predlog reform trga dela pa v celoti zaobide reševanje vse večjega problema, s katerimi se soočajo mladi – to je, da se vse več mladih znajde v opravljanju dela, kjer zanje ne velja delovno pravo. Sem se uvrščajo samozaposlitve, avtorske in podjemne pogodbe, ki so vedno pogostejše.

Vir: lmit.org


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00