fbpx

Nefiks karierni dan


Nefiks karierni dan 2024 - Moja zelena kariera

Ob svetovnem dnevu mladih, posvečenem temi Zelene veščine mladih: Proti trajnostnemu svetu, Zavod Nefiks z veseljem napoveduje Nefiks karierni dan na temo trajnostnih poklicev, ki bo potekal 18. januarja 2024. S temo se odzivamo na svetovni premik k okolju prijazni in trajnostni prihodnosti.

Nefiks karierni dan bo izjemna priložnost za mlade, da se poglobijo v temo trajnostnih poklicev, ki so ključni za zeleni prehod našega sveta. Skozi raznolike aktivnosti, predavanja in delavnice bomo mladim ponudili priložnost, da razvijejo zelene veščine in pridobijo dragoceno znanje, ki jim bo pomagalo pri njihovem poklicnem razvoju v trajnostno usmerjenem svetu.

Skozi Nefiks karierni dan želimo spodbuditi mlade, da prevzamejo aktivno vlogo pri načrtovanju lastne karierne poti ter soustvarjanju trajnostnega sveta. Zelene veščine so ključne za našo prihodnost, in le skupaj lahko dosežemo resnično pozitivno spremembo.

Prijavnica za srednje šole

Konkretne dejavnosti, ki jih bomo skupaj z vami izvajali, zajemajo pogovore o zelenih poklicih, kaj to sploh pomeni, kako se bodo poklici, ki jih že poznamo preoblikovali, kakšni bodo izzivi prihodnosti in kako se nanje čim bolje pripraviti.

2024 nefiks karierni dan zelena kariera long 800px

Karierni ambasadorji

Za izvajanje dejavnosti na Nefiks kariernem dnevu potrebujemo karierne ambasadorje. To so lahko dijaki, skupina dijakov, učitelji, svetovalni delavci ali študentje oziroma zunanji izvajalci, ki so na šoli pripravljeni moderirati dogodek. Šole lahko zaprosijo za izvedbo s strani Zavoda Nefiks, vendar je število možnosti za tako izvedbo omejeno. Šola se samostojno odloči, ali bo dogodek izvedla v obliki 45- ali 90-minutne delavnice. Po dogovoru z Zavodom Nefiks je možna izvedba tudi v drugem terminu.

Šole, ki se bodo pridružile sodelovanju, bodo:

  • kot sodelujoče navedene na vseh naših sporočilih za javnost o Nefiks kariernem dnevu 2024,
  • prejele priznanje za sodelovanje (tudi karierni ambasadorji),
  • dobile vsa potrebna gradiva za izvedbo dejavnosti in pomoč glede izvedbe,
  • dobile pomoč pri pripravi sporočila za medije, če bodo to želele.

 

Prijavite se TUKAJ. Za vse dodatne informacije v zvezi z Nefiks kariernim dnevom se lahko obrnete na elektronski naslov karierni-dan@nefiks.si ali nefiks@nefiks.si oziroma nas pokličete na telefonsko številko 040 698 915 (med 9. in 17. uro).

Ekipa Zavoda Nefiks

2024 nefiks karierni dan zelena kariera pasica

 


Več člankov


Iščeš kaj bolj konkretnega?


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00