fbpx
default_mobilelogo
 • 2021 posvet mc krepitev kompetenc t.si banner
 • dekleta ne izdelujejo le piškotov copy NAGRADA popravljeno
 • 2020 april druzabne igre banner
 • P EU banner2 720x180
 • aktualnoaktualno 720px 2
 • sticisce banner
 • banner pridruzi se ekipi
 • Anita Boljte popravljeno
 • Romina Godnič Grošelj popravljeno
 • Tadeja Ozebek
 • Sabina Ivanov
 • Kristy Turk
 • Teja Simcic
 • Urska Bencina
 • Lucija Jezersek
 • Klara Zavrl
 • Adriana Lorenzutti
 • Sara Marn
 • Anja Jakse
 • Taja Kaker
 • NKR Banner 240x240

Vabimo na dogodek Priložnosti zaposlovanja v energetiki, ki bo potekal v petek, 13. decembra 2013 v Centru energetskih rešitev, Ljubljana
Gospodarska situacija v državi je pripeljala do večje brezposelnosti, kot bi si jo naša država v resnici lahko privoščila. Vse to pelje v socialno šibkost, ki posledično prinaša tudi energetsko revščino. Da bi trend brezposelnosti obrnili v trend zaposlovanja in gospodarske rasti, lahko učinkovito izkoristimo tudi nove tehnologije, investicije ter obnovljive vire in učinkovito rabo energije kot potencial za nova delovna mesta.

European Social Innovation Competition Second Edition

Ste se domislili, kako premagati visoko brezposelnost? Mislite, da bi znali izboljšati delovne pogoje ljudi, ki so obtičali na slabo plačanih delovnih mestih – zaradi svojega spola, starosti, socialnega statusa, invalidnosti? Morda veste, kako povečati možnosti za 27 milijonov evropskih prebivalcev, ki so ostali brez dela? Potem sodelujte na drugem evropskem natečaju za najboljše socialne inovacije!

IT – dejavnost, ki jo mora spoznati vsako dekle!
Večina zmotno verjame, da so področja informacijskih tehnologij namenjena predvsem moškim, zato želi podjetje Microsoft, v sodelovanju z Zavodom Nefiks, spodbuditi mlada dekleta, da najdejo priložnost zase v tovrstnih poklicih, saj bodo tako lažje in hitreje zaposljiva, predvsem pa bo njihova gradnja kariere osnovana na oprijemljivih, inovativnih in rastočih smernicah.

Dogodek bo potekal v ponedeljek, 11. novembra 2013, od 9.00 do 12.00 ure v prostorih podjetja Microsoft, na Šmartinski cesti 140 v Ljubljani.

Mladi smo prepričani, da je treba hitro in učinkovito ukrepati v smeri izboljšanja stanja na področju varstva in ohranjanja okolja, skladno s smernicami trajnostnega razvoja. Pridruži se nam in izkoristi priložnost za uresničitev idej - da vzniknejo in pričnejo rasti tudi v tvojem okolju!

Govoriš tekoče angleško? Si dobro organiziran/a, ti računalniške spretnosti niso tuje? Neodvisna video platforma, ki pripravlja analize evropskih politik skozi kratke video intervjuje viEUws išče koordinatorja uredništva. Ponujajo plačano pripravništvo za mladega pripravnika, ki obvlada angleščino, zna postavljati prioritete, je samostojen in z veseljem dela v mednarodni ekipi. Več informacij najdeš tukaj.

Odlična priložnost za mlade novinarje: Google razpisuje dobro plačana pripravništva v ZDA "Google Journalism Fellowships - 2013".

Podkategorije

Mladi v re-akciji

                                      
Vse bolj je jasno, da imajo mladi pri osamosvajanju velike težave predvsem zaradi ovir pri pridobivanju zaposlitve. Brezposlenost in nezmožnost osamosvojitve mlade postavlja v položaj ranljive družbene skupine. Ključna stvar, ki lahko tem mladim pomaga, je pridobivanje izkušenj in prepoznavanje ter beleženje lastnih znanj in kompetenc.

Tema se nanaša na nacionalno prioriteto zaposlovanja mladih – gre za zelo  aktualen izziv slovenske mladine, kar potrjujejo različne raziskave in študije.

          

Glavni cilj projekta Naša Evropa – moja priložnost je z informiranjem in izobraževanjem mlade in mlade z nizko stopnjo izobrazbe opolnomočiti in postaviti primer »dobre prakse«, s področja razumevanja in uporabe pravic, ki jih prinaša EU na področju priznavanja neformalno pridobljenih kvalifikacij in pri iskanje zaposlitve. 

Projekt temelji na vrstniškem informiranju. 10 usosobljenih vrstniških informatorjev – svetovalcev, drugim mladim v okolju pomaga pri beleženju in prikazovanju neformalno pridobljenega znanja ter pri razumevanju pravic EU državljanov za potrebe dokvalifikacij, zaposlovanja in aktivnega državljanstva.

Informatorji delujejo v svojem okolju, udeležujejo se lokalnih dogodkov, jih organizirajo, informirajo, mladim z nizko stopnjo izobrazbe pa osebno svetujejo. Na koncu projekta in sicer 17. oktobra na podelitvi Nefiks priznanj bo mladim z nizko stopnjo izobrazbe, ki bodo dosegli določen napredek podeljena tudi Nefiks nagrada, tako kot vsi ostali pa se bodo lahko potegovali za praktično nagrado – tablični računalnik.  

Regionalni informatorji:

Ljubljana: Jasmina Mrvič

Mladi bi radi prispevali. Mladi bi radi imeli. V okolju, kjer živijo, se izobražujejo in razvijajo svoje potenciale.

V projektu »Mladi bi radi« s pomočjo stripov mladim odpiramo prostor za izražanje mnenj na »mlad« način. Namen projekta je s celostnim pristopom h karierni orientaciji pri udeleženih mladih razviti in preizkusiti socialne in državljanske kompetence in jih umestiti v vseživljenjsko karierno orientacijo.


Projekt poteka tako, da se dijaki pod vodstvom usposobljenih izvajalcev (mladinskih delavcev) dobivajo enkrat tedensko, načrtujejo in izvajajo aktivnosti, ki vključujejo povezovanje z lokalno skupnostjo. Na tak način v lokalnem okolju proaktivno delujejo, ga raziskujejo in ob tem razvijajo svoje potenciale.

V zaključni fazi projekta bo organizirana tudi diskusija z odločevalci na lokalni ravni. Vključeni mladi bodo na koncu vedeli, kaj bo njihov poklic, kako ga bodo dosegli, ter kako lahko s svojim delovanjem vplivajo na lokalno skupnost in so – ustvarjajo (poklicne) in druge priložnosti. Projekt prav tako omogoča informiranje o karierni orientaciji in razvoju socialnih in državljanskih kompetenc – skozi pripravljene in narisane stripe.

V projektu »Mladi bi radi« mladi razmišljajo o dveh komponentah, kaj bi radi imeli in kaj bi radi prispevali.

***

Mladi bi radi prispevali. Mladi bi radi imeli. V okolju, kjer živijo, se izobražujejo in razvijajo svoje potenciale. V projektu »Mladi bi radi« s pomočjo stripov mladim odpiramo prostor za izražanje mnenj na »mlad« način. Namen projekta je s celostnim pristopom h karierni orientaciji pri udeleženih mladih razviti in preizkusiti socialne in državljanske kompetence in jih umestiti v vseživljenjsko karierno orientacijo.

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Urad RS za mladino. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, tretje razvojne prioritete: »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja«; prve prednostne usmeritve: »Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistemov izobraževanja in usposabljanja«, ter Javnega razpisa za izbor operacij s področij socialnih in državljanskih kompetenc mladih.

S pomočjo Urada za komuniciranje bomo na Nefiksu že tretje leto izvajali projekt »50 odtenkov sive ekonomije«. Namen projekta je, da za temo nemotivirane mlade z inovativnimi metodami na  poučen in duhovit način, ozavestimo o posledicah sive ekomomije ter o pomembnosti aktivne vloge državljanov pri zmanjšanju le te. VEČ O PROJEKTU.header-image-50-odtenkov

Kje najti prvo zaposlitev ali vsaj priložnost za pridobivanje prvih izkušenj, je še vedno vprašanje, ki mladim povzroča največ skrbi. S težavami nezaposlenosti mladih se vsakodnevno spoprijema tudi Evropski parlament ter si prizadeva za več pomoči mladim, da bi lažje prišli do zaposlitve. Evropski parlament – Informacijska pisarna v Sloveniji in Zavod Nefkis, zato pripravljata projekt Priložnost.eu.

Projekt Priložnost.eu želi mlade ozavestiti o možnostih in priložnostih zaposlovanja v EU. Opremi vas z vsem potrebnim znanjem za uspešno iskanje zaposlitve v drugi državi članici EU. Pobližje vam predstavi karierne poti v institucijah EU ter svetuje kako narediti prve prave korake v tej smeri.

Zavod Nefiks je partner v projektu Minvos - znanje za vse:

    Splošni namen projekta je prispevati k povezanemu, dejavnemu in v okolju prepoznavnemu, uveljavljenemu ter vplivnemu nevladnemu sektorju s področja izobraževanja in usposabljanja.

    Projekt je namenjen slovenskim nevladnim organizacijam s področja izobraževanja in usposabljanja oz. njihovim zaposlenim in članom. Dejavnosti mreže bodo brezplačne in pod enakimi pogoji dostopne vsem nevladnim organizacijam s področja izobraževanja in usposabljanja, ne glede na kraj delovanja nevladne organizacije. Dejavnosti bodo usmerjene prvenstveno v zagotavljanje razvoja NVO s področja izobraževanja in usposabljanja.

    Projekt je zasnovan tako, da je v celoti prilagojen potrebam in interesom NVO s področja izobraževanja in usposabljanja tako z aktivnostmi, kot metodami dela (metode usposabljanja in individualnega svetovanja, interaktivna predavanja, individualni obiski, konferenca, promocijsko gradivo).

    Projekt temelji na izkušnjah in jasnem cilju, grafično prikazanem skozi simbol mreže, ki ponazarja perfektnost univerzalnega ustroja, kot ga poznata vesolje in narava. Rdeča orbita predstavlja nevladni sektor, medtem ko modri orbiti predstavljata državo in gospodarstvo, ki so v osnovi ločeni. V kolikor pa se orbite med seboj prepletajo, ustvarjajo energijo ob zavedanju, da vsaka orbita predstavlja individuum, ki se lahko giblje oz. deluje le ob sodelovanju in interakciji z drugimi.

Več info: http://www.minvos.org/o-projektu-minvos-znanje-za-vse

Kontakt

 • nefiks@nefiks.si
 • 040 698 915
 • DŠ: 90510615

Pisarna:
Ob dolenjski železnici 12, 1000 Ljubljana

Uradne ure pisarne:
TOREK od 10. do 13. ure in od 15. do 17. ure
ČETRTEK od 9. do 13. ure in od 15. do 17. ure

O nas

Pridruži se Nefiksu!

Delujemo po principu mladi za mlade in tudi tebe vabimo, da se pridružiš ekipi #mladihinkompetentnih.

Pridruzi se ekipi

 

Izpostavljeno ...

Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju - Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
MladinskoDelo logotipa

Javni interes

Imamo status organizacije v javnem interesu pri Uradu RS za mladino. Podpira nas tudi Urad za mladino Mestne občine Ljubljana, ki sofinancira projekt KolegiceKarierni labirint, MC Vič in Mrežo KROJ.

URSM logo spletna stran

Koristne povezave

Naš ustanovitelj je društvo Mladinski ceh.
Naš glavni financer URSM.
Smo konzorcijski partner mreže MINVOS.

Oglejte si še: