Nefiks
Ponedeljek, 6 Julij 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Z Nefiksom v Split

Davorin, Nefiks tutor in prostovoljec, je bil v Splitu v okviru projekta “Exercising a right to vote – youth shaping democracy fundaments”, ki ga vodi Association for promotion of human rights and media freedoms CENSORSHIP PLUS - CENZURA PLUS, partnerja pa sta ZAVOD NEFIKS in ZAVOD ZAM.

Beri dalje

Bodoči evropski državljani

Projekt Bodoči aktivni državljani: prostovoljstvo kot izkušnja demokracije izhaja iz programa "Evropa za državljane" (2007-2013), ki je zasnovan kot podpora širokemu obsegu dejavnosti in organizacij, ki spodbujajo evropsko aktivno državljanstvo ter vključevanju državljanov in civilno družbenih organizacij v proces evropskega povezovanja.

Beri dalje

Mozaik uspeha

nefiksZavod Nefiks se ukvarja s poklicnim načrtovanjem in karierne orientacije mladih, kar pa se trenutno kaže kot velik problem. To v anketah potrjujejo mladi in njihovi starši ter učitelji, svetovalci in pedagoški delavci. Rezultat tega problema pa je večanje deleža brezposelnih diplomantov, o čemer pričajo tudi rezultati raziskave Mladina 2010. 

S tem razlogom smo oblikovali program 'Mozaik uspeha', čigar namen je spodbuditi in pokazati mladim, kako si tlakovati pot vseživljenjske poklicne orientacije. 

Delavnica je namenjena dijakom 3. in 4. letnikov. Cilji izobraževanja so spodbuditi mlade, da spoznajo samega sebe in da odkrijejo svoje talente in interese, na podlagi katerih si osnujejo svoje življenjsko poslanstvo, kar je za njih še posebej pomembno ob prehodu iz srednje šole na fakulteto.

Beri dalje

Spin the wheel ...

Po izvedbi projekta je Staša Barbič, direktorica Zavoda Nefiks in vodja projekta Spin the wheel of volunteering and win yourself a career, pripravila publikacijo o izvedbi. Ogledate si jo lahko tukaj.

Projekt “Spin the wheel of volunteering and win yourself a career”, je mladinskim delavcem in tistim, ki delajo z mladimi, pomagal pri promociji neformalnega izobraževanja med mladimi, vrstniškem svetovanju, širitvi zavesti o EU in posledično spodbujanju k aktivnemu državljanstvu na lokalni ravni ter vključitvi neformalno pridobljenih izkušenj in kompetenc v karierno načrtovanje.

Beri dalje

Več prispevkov